Fjorårets trykktank-vinner, Jim Harald Sæternes.

Ny runde av akseleratorprogrammet KLP Trykktanken Hav 23. ønsker deltagere

– Har du en forretningsidé, et utviklingsprosjekt, en uløst problemstilling eller en tanke om noe som kan løses på en bedre måte? Da kan dette være en god mulighet for deg, sier Tuva Okkenhaug fra CoFounder.

Sølvi Nordin, Tuva Okkenhaug, Ragnhild Inderberg Vestrum og Torjus Dahl jakter på nytt forretningsmuligheter tilknyttet blå næring. Alt fra produksjon av yngel til servering på matfatet.

— Vi ser etter alt fra en idé på tegneblokka til mer modne forretningsideer, FoU-prosjekter, interne utviklingsprosjekt eller vurdering av spin-off muligheter, forteller forretningsutvikler Tuva Okkenhaug.

– Det koster ingenting å delta, og du sitter igjen med fullt eierskap til idé og forretningsplan.

Tuva Okkenhaug (CoFounder)

Sammen med Blått Kompetansesenter, Morefish, InnovArena og Havbruksparken på Flatanger, er det Trondheims-baserte investeringsselskapet CoFounder i gang med en ny runde av akseleratorprogrammet KLP Trykktanken Hav 23.

– Her får du en unik mulighet til å sette fart og retning på din idé, sier Tuva Okkenhaug og forklarer videre.

– Vi setter sammen et nøye utvalgt team som videreutvikler idéer sammen med deltakerne. I tillegg kobler vi relevante kunder, samarbeidspartnere og mulige investorer inn i prosessen.

Sett fart og retning på din idé

Et tverrfaglig team jobber sammen med deg for å løfte ideen et steg videre mot realisering. Det kan for eksempel være gjennom behovs- og markedsavklaring, kundemøter og etablering av nye pilotkunder, teknologiavklaring, forretningsmodell og strategi og sikring av rettigheter.

- Vi starter med et digitalt informasjonsmøte onsdag 18. januar, og deretter en kickoff samling i Trondheim, 16. februar. Frist for å melde seg på er 27. januar. – Det er helt uforpliktende å være med på informasjonsmøtet. Alle som kan være interesserte bør sette av en liten time på onsdag morgen for å høre hva dette er, sier Ragnhild Inderberg Vestrum, leder for Morefish Academy.

Fra venstre til høyre: Sølvi Nordin, Næringshagen for Hitra og Frøya (BKS) Torjus Dahl, forretningsutvikler (Blått Kompetansesenter) Ragnhild Inderberg Vestrum (Morefish)

Går du med en gründerspire i magen?

KLP Trykktanken er en mulighet du absolutt ikke bør gå glipp av, sier Nordin (leder av Næringshagen for Hitra og Frøya), Dahl (forretningsutvikler i Blått kompetansesenter), og Vestrum.

– Etablerte bedrifter kan delta på lik linje med de som fortsatt bare er på idé-stadiet. Det er den gode forretningsideen vi er på utkikk etter. Vi vet det er mange dyktige arbeidsfolk der ute, med gode ideer til hvordan prosesser eller arbeidsoppgaver kan gjøres enklere, mer kostnadseffektivt og mer bærekraftig. Kanskje du har en idé om hvordan din bedrift kan utvikle bedriftens avfall til å bli en ressurs? Del ideene deres med oss, er deres oppfordring.

Krabbefisker og gründer

Fjorårets Trykktank vinner, Jim Harald Sæternes, har utviklet en ny type krabbeteine som gjør det enklere og mindre belastende å jobbe som yrkesfisker. I finalen konkurrerte krabbefiskeren mot gode ideer som en ny type rensefiskeskjul, dronetransport for havbruk og en forebyggende innretning mot lakselus. Siden den gang har han etablert firma og blitt en del av næringsklyngen InnovArena på Rørvik.

– Jeg har fått enorm drahjelp fra KLP Trykktanken, den lever virkelig opp til navnet sitt, sier en begeistret Sæternes.

Datoer verdt å merke seg:

  • Informasjonsmøte: 18. januar (https://fb.me/e/3gGhslBa8)
  • Frist for å sende inn ideer: 27. januar
  • Kickoff på Blåbasen i Trondheim, 16. februar
  • Trykktank-samling på Rørvik, 22. og 23. mars