Lokaliteten Gardskråneset. Foto: Barentswatch.

Ti av ti fisk smittet - slakter all fisk

Blom Fiskeoppdrett har ikke fått bekreftet ILA, men daglig leder Øyvind Blom forteller at de har satt i gang tiltak på lokaliteten.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tidligere i uken ble det varslet om mistanke om ILA på lokaliteten Gardskråneset, som eies av Blom Fiskeoppdrett. Lokaliteten befinner seg  i Øygarden kommune i Hordaland fylke.

Reidunn Agathe Medhus, førsteinspektør, Region Sør og Vest i Mattilsynet sier til Kyst.no at de første prøvene viste stor smitte.

- Det ble tatt ut prøver på ti fisk og alle ti fisk viste funn av virus, forteller hun.

Slakter til lokaliteten er tom

Kyst.no  har også vært i kontakt med daglig leder Øyvind Blom, som bekrefter at de har påbegynt tiltak.

- Det har blitt funnet tegn på ILA smitte, det er ikke konstatert enda, men vi behandler lokaliteten som om det er diagnose. Vi holder derfor på å slakte fisken, sier han.

Øyvind Blom, daglig leder i Blom Fiskeoppdrett sier de nå slakter ut all fisken på lokaliteten Gardskråneset. Foto: Blom Fiskeoppdrett.

Han forteller videre at de slakter kontinuerlig til lokaliteten er tom. Lokaliteten har tilknyttet både regulære matfisktillatelser og en visningstillatelse. Blom sier imidlertid de bruker et annet anlegg som visningsanlegg, og dermed vil ikke slaktingen få noen konsekvens for denne aktiviteten.