Illustrasjonsfoto av en av Blom Fiskeoppdrett sine lokaliteter. Foto: Blom Fiskeoppdrett.

Blom vil flytte to anlegg - Kystverket og fylkeskommunen sier nei

Blom Fiskeoppdrett får ikke etablere oppdrettsanlegg i Alver. Vestland fylkeskommune begrunner avslaget med aktiviteten fra oljeinstallasjoner i nærområdet. 

Publisert Sist oppdatert

Blom Fiskeoppdrett ville legge ned to eldre anlegg ved Radøy og flytta produksjonen til Alver. Dette har de nå fått avslag på. 

I et brev fra fylkeskommunen som NRK har fått innsyn i, avslår Vestland fylkeskommune søknaden fra Blom fiskeoppdrett om å etablere oppdrettsanlegg ved Skjelager i Alver. Årsaken til avslaget er aktiviteten fra oljeinstallasjonar på Mangersfjorden, skriver NRK. 

Avisen påpeker at da Kystverket fikk søknaden på bordet ble det bråstopp i planene. NRK skriver at Kystverket slår fast at Mangersfjorden må ligge åpen for både skip og oljeplattformer. De mener det planlagde akvakulturanlegget vil være direkte konflikt med aktiviteten fra oljeinstallasjoner som til tider går for seg på Mangersfjorden.

Fjorden er i nærheten av Mongstad, og er mellom annet viktig for testing av oljeplattformer og større slep, ifølge vedtaket.