MS ULVSUND skal serve Blom Fiskeoppdrett sine lokaliteter. Foto: Moen Marin.

Nytt servicefartøy til Blom Fiskeoppdrett

MS ULVSUND er Blom Fiskeoppdrett sitt første kjøp fra Moen Marin og forventningene er høye, kommer det frem i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

 – Det har vært utelukkende positive skussmål fra andre oppdrettere, sier Øyvind Blom, daglig leder hos Blom Fiskeoppdrett i en pressemelding.

Derfor er det med andre ord høye forventninger til den 13,50 meter lange og 7,5 meter brede katamaran som forlot verftet denne uka, skriver Moen Marin i pressemeldingen.

Blom Fiskeoppdrett har siden 1971 vært en av pionerne innen oppdrett av laks og ørret i Norge. Nå forventes det nye fartøyet fra Moen Marin å fungere som en anvendelig arbeidsbåt på oppdrettes lokaliteter rundt Øygarden, like utenfor Bergen.

MS ULVSUND drives fram av to Nogva Scania-motorer med en samlet motoreffekt på 760 hestekrefter. I kombinasjon med Nogva gir og vribart propellanlegg, samt Sleipner baugpropell gir dette kraft, presisjon og fleksibilitet.

Sentralt også på denne versjonen er et stort og godt arbeidsdekk. MS ULVSUND er utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran på solide 32 tonnmeter, samt tre og fem tonns capstaner.

NØKKELTALL MS ULVSUND

Lengde: 13,50 meter

Bredde: 7,50 meter

Drivstofftanker: 4m3

Ferskvannstank: 1m3

Motor: 2 x 380 hk Nogva Scania

Gir: 2 x Nogva HC168

Propellanlegg: 2 x Nogva 4 bladet vribart anlegg

Generator: 15 kW Nanni QLS22T

Kran: Palfinger 32080(M)D

Capstaner: Adria Winch 3T og 5T

Varpevinjs: Tenfjord 10T

Navigasjon: Furuno

Brannslukking i maskinrom: Inergen

Fart: ca. 11 knop

Konstruksjons- og systemtegnigner: Marin Design AS