Gry Løkke, Karoline Sjødal Olsen og Lars-Kristian Opstad i Blue Lice på vei til vertstedet på Rosenberg Verft for å lage første prototype. Foto: X2 Labs

Internasjonal oppmerksomhet for luseløsningen til Blue Lice

Blue Lice har nå presentert deres ide om å fange lakselusa før den når oppdrettsanleggene, for store deler av den lakseproduserende verden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Gründerideen bak Blue Lice har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, både i Norge og internasjonalt. Senest torsdag presenterte de konseptet som handler om å fange lakselusa før den når laksen i London, under Aquaculture Innovation Summit.

Aquaculture Innovation Summit er en nyetablert europeisk konferanse, som er en del av en serie for Animal Health Innovation. De har fokus på «showcasing» og støtter innovasjon og bærekraftige initiativer i tre hovedområder; anleggsoperasjoner, kosthold og helse. De identifiserte de tolv mest spennende pågående innovasjonene innen akvakultur, innen feltene digitalisering, fôr og fiskehelse, og disse fikk presentere sine løsninger undre konferansen torsdag. Blue Lice var en av disse konseptene.

Karoline Sjødal Olsen og Lars-Kritsian Opstad holder presentasjon på Aquaculture Innovation Summit i London 2017. Foto: Blue Lice.

- Det har vært veldig gøy. Det er spennende å få se hva de andre Innovation-bedriftene driver med også, forteller Karoline Sjødal Olsen, daglig leder i Blue Lice.

Selv om hun har vært med i gründerbedriften fra start er det bare to uker siden Olsen offisielt ble ansatt som daglig leder. Noen dager senere ansatte hun selv Lars-Kristian Opstad som operasjonsleder i selskapet.

Men vinner av Innovation Showcase Award ble de ikke. Biovalence fra Malaysia, som blant annet har satt opp et Shrimp Disease Center, og forsker på sykdom hos reker og krepsdyr, gikk av med seieren av denne fredag ettermiddag.

Gründerhub og feltarbeid med Brenmes Seashore

På tross av at de ikke vant overnevnte pris har mange troen på løsningen deres, og selskapet annonserte nylig at de  har skaffet nye kontorlokaler og blitt en del av SR-banks Gründerhub i Stavanger.

Deler av den siste perioden har Olsen også tilbragt ute i felten på et av Bremnes Seashore sine anlegg i Rogaland. Her tester de nå ut teknologien som skal fange lusen, uten at dette kommenteres ytterligere av Olsen per i dag.

Selskapet holder også på å søke patent på konseptet, og vil derfor foreløpig ikke si noe om enhetene.

Se video av konseptet under.

https://vimeo.com/234855815?ref=tw-share

Les også: Blue Lice hanket inn to millioner til nytt luseverktøy