Vinner av Strawberry-million. F.v: Petter Stordalen, Gry Løkke, Karoline Sjødal Olsen og Lars-Kristian Opstad. Foto: Privat.
Vinner av Strawberry-million. F.v: Petter Stordalen, Gry Løkke, Karoline Sjødal Olsen og Lars-Kristian Opstad. Foto: Privat.

Petter Stordalen investerer to millioner i luseløsning

Blue Lice ble én av vinnerne i Stordalens gründerkonkurranse Strawberry-million. Dermed investerer han to millioner norske kroner i selskapet.

Publisert

Blue Lice ble i helgen plukket ut som én av seks finalister til å presentere sin gründeridé i Stockholm i finalen til Petter Stordalens gründerkonkurranse Strawberry-million. Onsdag ble det klart at løsningen bestående av teknologi som fanger lusa før den når laksen ble en av vinnerne.

DN meldte onsdag kveld at Stordalen ikke klarte å bestemme seg for én vinner. Han bestemte seg da for to av de nominerte, en av dem Blue Lice, og investerer to millioner kroner i begge selskap.

Les også: Blue Lice finalist i Petter Stordalens gründerprogram

Kan bli en game-changer

Stordalen har tidligere uttrykt at Blue Lice ble plukket ut som finalist for å stå bak en bærekraftig løsning for kjempeproblem i en av Norges største vekstnæringer, og at han mente løsningen deres kan bli en game-changer for fremtidig lakseproduksjon.

Blue Lice ble startet opp av X2-labs akseleratorprogram, som også fikk snakke med vinnerne rett etter avgjørelsen til Stordalen.

Karoline Sjødal Olsen som er daglig leder i Blue Lice sier til de at selskapet  er veldig stolte over at Petter har tro på konseptet.

Tidligere i høst presenterte Blue Lice også idéen for den globale havbruksnæringen i London.

Lovet bort millionen i biografi

Bakgrunnen for konkurransen var at Stordalen i egen biografi "Jeg skal fortelle deg din hemmelighet", lovet bort én million norske kroner til den som sendte han den beste grunderidéen.

Den andre vinneren av årets konkurranse ble selskapet Bikefinder, som har laget en pinne som skal gjøre det mulig å spore sykkelen din via gps. Hvis den skulle bli stjålet, vil det også gå av en sirene.