Gründerne bak Blue Lice-selskapet, Karoline Sjødal Olsen og Lars-Kristian Opstad, forteller at deres løsning for bekjempelse mot lakselus har tiltrukket seg mye oppmerksomhet blant oppdrettere under Aqua Nor. Gry Løkke er også gründer i selskapet, men var ikke med på bildet.  Foto: Margarita Savinova.
Gründerne bak Blue Lice-selskapet, Karoline Sjødal Olsen og Lars-Kristian Opstad, forteller at deres løsning for bekjempelse mot lakselus har tiltrukket seg mye oppmerksomhet blant oppdrettere under Aqua Nor. Gry Løkke er også gründer i selskapet, men var ikke med på bildet. Foto: Margarita Savinova.

Viser frem 3D-modell av den nye lusefellen

For to år siden gikk gründerne fra Blue Lice rundt på Aqua Nor for å samle på idé​er til sitt prosjekt. I år var de selv på stand for å presentere metoden som kan hjelpe oppdrettere å bli kvitt lakselus.

Publisert

Blue Lice er et gründerselskap som jobber med å utvikle forebyggende fellesystem mot lakselus. Idéen bak er at fellene som er plassert utenfor merdene skal kunne fange lus i larvestadiet (kopepodittfasen) før den setter seg på laksen. Lusene tiltrekkes ved hjelp av lys, lukt og lokale bevegelser i vannet.

Metoden har vært testet i fullskala hos Bremnes Seashore over åtte måneder. Kyst.no har tidligere skrevet om selskapets erfaringer og resultater fra denne uttestingen hos Bremnes Seashore.

Promoterer med VR og 3D

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP