Sealab skal videreutvikle teknologien sin sammen med CageEye sin kunstig intelligens. Foto: Sealab.

Sealab:- Vi mener det er nødvendig med god dokumentasjon før salg

Sealabs luseteller er under utvikling enda, og selskapet mener det er viktig med god dokumentasjon før de starter opp salg. Teknologien til selskapet er nå slått sammen med CageEye sin senorikk, etter Bluegrove kjøpte opp Sealab. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Sealabs luseteller er fortsatt under utvikling. Vi har flere ulike prosjekter for å teste denne, men vi kommer ikke med noe produkt i år, sier daglig leder Joakim Myrland til Kyst.no. 

Selskapet har enda ikke fått lustelleren godkjent for bruk i merden, men forteller at det arbeidet har de ikke startet enda.

- Vi mener det er nødvendig med god dokumentasjon, gjerne i samarbeid med en ekstern aktør først. Det vil være avgjørende for oss at systemet er godkjent før vi begynner salg av løsningen.

De har ikke startet salget, men ser muligheten for å oppgradere systemer som allerede er solgt når de er klare.

Slår teknologiselskapene sammen

I Sealab er det 12 ansatte, og selskapet ble nylig kjøpt opp av Bluegrove. SEALABs undervannslys- og kamerateknologi vil nå bli slått sammen med den akustiske sensorikken utviklet av Bluegroves datterselskap CageEye.

- Begge teknologiene overvåker fiskens adferd i merden for å forstå fiskens behov under fôring. Teknologiene observerer imidlertid svært ulike aspekter, har Bendik S. Søvegjarto, administrerende direktør i Bluegrove tidligere uttalt. 

De to selskapene skal nå kombinere hverandres spisskompetanse, innsikt og teknologi innenfor observasjon og analyse av fiskens adferd. Den nye Bluegrove-løsningen vil snart bli tilgjengelig for flere melder selskapet. Den åpne teknologiplattformen vil kunne bidra til raskere utvikling og mer bruk av avansert kunstig intelligens og maskinlæring i hele havbruksnæringen.

Som en del av oppkjøpet investerte Sealab Ocean Group 44 millioner kroner (4,2 millioner euro) med frisk kapital inn i Bluegrove-organisasjonen, som en del av selskapets vekststrategi.