Illustrasjonsfoto rømt oppdrettslaks Foto: Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet oppretter mottak for rømt oppdrettslaks

Fiskeridirektoratet har den siste uken mottatt flere meldinger om fangster av rømt oppdrettslaks i fjorden mellom Os og Fusa i Hordaland. Bolaks oppretter to stasjoner for mottak av rømt fisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Meldingene om rømt fisk gjelder fisk på 2-3 kg, og er tatt på garn av fritidsfiskere. Det har også kommet meldinger fra Samnangerfjorden og Korsfjorden.

Oppdrettere i nærområdet med laks i aktuell størrelse sjekker nøtene og melder fortløpende tilbake til Fiskeridirektoratet.

Bolaks AS har meldt tilbake at de har funnet hull i en not ved sitt anlegg Skavhella i Os. Hullet er reparert og selskapet har iverksatt gjenfangstfiske.

- Utfra den informasjonen Fiskeridirektoratet nå har, må vi anta at det er Bolaks som er kilden til rømmingen, sier de.

Mottak av fisk

Bolaks har opprettet to stasjoner for mottak av rømt fisk og vil utbetale en dusør på 200 kroner per individ. Stasjonene er Lønningdal og Lammaneset i Eikelandsosen

Kontaktperson for begge stasjonene er: Terje Moss, mobil 913 91 109. Den som vil levere fisk, må ringe Moss før man kan levere.

Husk fiskereglene

Frem til 28. februar er det tillatt å fiske med garn etter rømt oppdrettsfisk. Tillatelsen gjelder ikke i fredningssonene eller nærmere enn 100 meter fra elvemunningene. Maskevidden må vere minst 58 mm.