SFD-gjengen på besøk hos Bolaks, der de gjennomfører lusetelling og sjekk av strømgjerdet som ble installert i slutten av juli 2016. Fra venstre Kenneth Reif, Chr. Eritzland og Rune Eritzland, fra SFD, Luseansvarlig Helge Holmefjord fra Bolaks og  Israil Arsemikov fra SFD. Foto: Therese Soltveit.
SFD-gjengen på besøk hos Bolaks, der de gjennomfører lusetelling og sjekk av strømgjerdet som ble installert i slutten av juli 2016. Fra venstre Kenneth Reif, Chr. Eritzland og Rune Eritzland, fra SFD, Luseansvarlig Helge Holmefjord fra Bolaks og Israil Arsemikov fra SFD. Foto: Therese Soltveit.

Bruker strømgjerde mot lus - ser lovende ut

Produsenten SFD har over åtte år utviklet et strømgjerde, som de nå har lansert i test/pilot til oppdrettere. På lokaliteten Skiftesneset Nord i Fusa har Bolaks investert i et pilotprosjekt der de bruker strøm mot lus i kombinasjon med rensefisk. Foreløpig ser prosjektet lovende ut.

Publisert

Godt inne i Bjørnefjorden i Fusa forbi Baldersheim og Sævereid finner du bygden Nordtveitgrend. Etter en fem minutters tur med båt fra kaien, kommer en til Skiftesneset i Nord, eller Breivik-lokaliteten som den også heter blant de ansatte, der Bolaks har valgt å satse på strømgjerdet til Seafarm development (SFD).

Systemet de fikk installert består av et styresystem og et elektrisk skjørt rundt oppdrettsenheten, og kalles «Seafarm pulse guard».

På denne lokaliteten har de installert et stort gjerde rundt alle de ti merdene.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP