Rakel og Nora Skaret-Thoresen skriver både master- og prosjektoppgave for Botngaard AS.  Foto: LinkedIn og Mannhullet.no.
Rakel og Nora Skaret-Thoresen skriver både master- og prosjektoppgave for Botngaard AS. Foto: LinkedIn og Mannhullet.no.

Tvillinger og havbruksentusiaster

Rakel og Nora Skaret-Thoresen skriver både master- og prosjektoppgave for Botngaard AS. Bedriften med hovedsete i Trondheim, satser på produksjon og tilpassing av lukkede postsmolt-anlegg i sjø. Tvillingene studerer ved institutt for marin teknikk og har blitt havbruksentusiaster.

Publisert

- Jeg synes det er utrolig spennende å jobbe med ei næring i utrolig vekst. Det er ei nyttig næring. Norge har bruk for den, den skaper mat.

Ordene sitter løst når Rakel og Nora får spørsmål om hvorfor de vil skrive oppgaver i samarbeid med leverandører til havbruksnæringa. Nå har de eget kontor i Botngårds lokaler i Trondheim der de fordyper seg i skreddersøm av lukkede merdsystemer.

- Vi analyserer og forsøker å forbedre designprosessen av ei lukka merd til oppdrett av postsmolt. Det innebærer arbeid med å se på kreftene som systemet og konstruksjonen blir utsatt for. Det handler om regelverk, risiko, kostnad og tidsbruk. Vi vil forstå kravene til kunden. Hva de ønsker og hva vi kan tilby, forklarer de to.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP