Alice Øksheim venter på Brage som fortsatt er i mammas mage. Allerede før sin ankomst til denne verden har han rukket å få en fôrflåte til 23 millioner kroner oppkalt etter seg. Foto: Designia-Lars Antonsen

Fôrflåte har fått navnet til ufødt arving

Den nye og toppmoderne fôrflåta til Edelfarm og Wenberg Fiskeoppdrett til 23 millioner er nå levert og døpt. Navnet har flåta fått etter Alice Øksheim (26) sin ufødte sønn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lørdag 5. mai inviterer selskapene til dåp av flåten på bryggen ved Rognan hotell, og mange hadde møtt opp for å se selskapets nye fôrflåte, det melder selskapet i en pressemelding. 

- Vi har hele tiden likt navnet Brage og har ytret at sønnen vår skulle hete det. Så da Roger, kommende bestefar, kom hjem etter siste inspeksjon av fôrflåten overrasket han med at flåten skulle hete Brage. Det er jo ikke verst å være oppkalt allerede før en er født, sier Alice Øksheim som er datter av innehaver Roger Øksheim i oppdrettsselskapet Edelfarm.

Selv jobber hun i selskapet og er styremedlem. Som en av få kvinner i oppdrettsnæringen.

Det ble holdt «Åpen Flåte» på dåpsdagen. Mange var interessert i å ta en tur inn. Foto: Designia – Lars Antonsen.

Bidragsyter

Mange mennesker var til stede under dåpen som fikk både hornmusikk og velvalgte ord gjennom høyttalerne.

- Dette er viktig for Saltdal kommune. Edelfarm og Wenberg er viktige bidragsytere til vårt lokalsamfunn og investeringen betyr trygging av arbeidsplasser og mer moderne oppdrett, sa ordfører Rune Berg (Sp).

- Familiene Wenberg og Øksheim har gjennom sine selskaper investert mye i Saltdal gjennom oppkjøp av eiendom, hotell og butikker de siste årene. I tillegg starter de bank. Derfor er det nå på sin plass at de nå tenker litt på seg selv, smiler ordføreren.

Miljøvennlig

- Det er en stor investering og er en av de største flåtene i oppdrettsfylket Nordland. Den er toppmoderne og vil gi oss muligheten til et mer miljøvennlig oppdrett. For våre ansatte blir dette som en arbeidsplass i en drøm, sier Øksheim.

Den nye flåta, som i første omgang blir fortøyd i lokaliteten Daumannvik, er 35 meter lang og 12 meter bred. Den veier 300 tonn og har en fôrkapasitet på 600 tonn. Flåta er bygget på et verft i Estland og utstyrt og levert av Steinsvik i Rogaland.

Flåten er av typen Nova 600 og måler 35 x 12 meter inklusive plattformer. Den har bofasiliteter for 3 personer og god ensilasjekapasitet. Med i leveransen er også et 12-linjers FeedStation fôringsanlegg og et integrert HD kamerasystem til 13 merder.

Videre er flåten levert med et avansert flåtestyringssystem som gir operatørene overvåkning av alle tankvolum, fjerndrift av trimtanker, overvåkning av lensepumper, styring og overvåkning av generatorer og brannovervåkning.

Charlotte Strøm (24) er niese til innehaver Roger Øksheim og stolt over å ha blitt valgt til gudmor. Foto: Designia – Lars Antonsen

Stolt gudmor

Dagens gudmor Charlotte Strøm (24) tok på seg oppdraget fra onkelen Roger Øksheim med verdighet.

- Dette var artig. Da jeg ble spurt om å være gudmor, sa jeg ja med en gang, smiler Charlotte som også holdt en fin tale under dåpen der hun ønsket den nye fôrflåta hell og lykke i mange år framover.