Blom får refs av Mattilsynet etter manglende brakklegging

Mattilsynet vil skjerpe helseovervåkningen av et av Blom Fiskeoppdrett sine anlegg i Øygarden etter at de har avdekket flere regelbrudd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ifølge Bergens Tidende er Mattilsynet mest bekymret over at selskapet ikke skal ha overholdt regelen om at fjordområdet skal brakklegges i to måneder mellom hver gang fisk settes ut. Selskapet har ifølge BT tvert imot satt ut mer fisk i anlegget Syrtangen like nord for Misje, mens det allerede var fisk der.

Utsett av fisk skal heller ikke ha vært godkjent i driftsplanen som selskapet har presentert for myndighetene. Og til slutt har selskapet transportert ny fisk til anlegget uten at dette har vært varslet Mattilsynet, slik reglene er.

Inspektør i Mattilsynet, Kristina Birkeland, sier til avisen at det er ytterst sjeldent Mattilsynet avslører at oppdrettere ikke overholder kravet om brakklegging.

Daglig leder i Blom Fiskeoppdrett, Øyvind Blom, legger seg i BT flat for kritikken og sier Mattilsynet og selskapet har ulike oppfatninger av hva som er brakkleggingstidspunkt, men tar kritikken til etterretning.