Arkivfoto fra det aktuelle bygget som nå har brent ned.

Rensefiskbygg brant ned til grunnen

Lumarine Sleneset sitt bygg brant fredag ned til grunnen.

Publisert Sist oppdatert

Litt etter klokken 18:00 fredag fikk Lurøy brannvesen melding om en brann i en bygning på Sleneset. Brannvesenet ankom stedet rundt 18:20-tiden, skriver Rana Blad.

Huseier Dan Kristian Larssen sa til avisen at han leier ut bygget til selskapet Lumarine Sleneset som produserer rensefisk til oppdrettsnæringen.

- Jeg er litt satt ut av det som skjer, sa han.

Klokken 20:05 fredag meldte politiet at bygget er nedbrent.

- Brann driver nå med etterslukking. Det har vært lut og klor i bygget. Personer i de tre nærmeste husene er evakuert, sier politiet i en melding.

Om anlegget

Lumarine Sleneset er lokalisert i Lurøy kommune og ble etablert i 2014-2015 av Dan Kristian Larssen. Selskapet het den gang Atlantic Lumpus. Anlegget var en av de første RAS anlegget i verden på rensefisk og er pioneer innen høy-intensiv saltvanns-RAS.

Anlegget på Sleneset består av 5 separate avdelinger, hver avdeling med eget vannbehandlingssystem. De har avdelinger for levendefôr, startforing og yngel.

Historisk har anlegget kun blitt benyttet til rognkjeksproduksjon, men i 2021 la selskapet om produksjonen til oppdrett av berggylte. Fra våren 2021 satt de opp deres første produksjon av levende fôr, og de første plommesekklarvene av berggylte ble lagt inn. Anlegget ble konvertert til et marint yngelanlegg.