Randi Bolstad er ny sjømatutsending i Brasil.

Randi Bolstad blir ny sjømatutsending i Brasil

Norges sjømatråd har ansatt Randi Bolstad (57) som ny sjømatutsending i Brasil. Hun kommer fra stillingen som CSO – chief sales officer – i Vesterålen Havbruk.

Publisert

Norges sjømatråd har ansatt Randi Bolstad (57) som ny sjømatutsending i Brasil. Hun kommer fra stillingen som CSO – chief sales officer – i Vesterålen Havbruk.

Bolstad har over 30 års internasjonal erfaring med salg og markedsføring av sjømat og marine ingredienser. Nå skal hun erstatte Øystein Valanes, som til sommeren vender hjem etter fem år som Sjømatrådets utsending til Brasil.

Bred og internasjonal erfaring

- Jeg er svært fornøyd med at vi får Randi Bolstad på laget. Med henne får vi en meget dyktig og motivert kollega. Hun har en bred og internasjonal erfaring fra sjømatbransjen og konvensjonell sektor, gode språkkunnskaper og ikke minst relevant fagkunnskap, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech.

Han påpeker at dette er egenskaper som vil komme svært med i markedsarbeidet som skal gjøres i Brasil, Jamaica og Den dominikanske republikk de neste årene.

Studier fra Edinburgh

- Randi Bolstad er veldig godt rigget til å videreutvikle den jobben som Øystein Valanes har ledet med stø kurs gjennom flere år, sier Grønbech.

Randi Bolstad er opprinnelig fra Øksnes i Vesterålen. Hun har studert ved Edinburgh Business School/Heriot-Watt University, med blant annet fordypning i prosjektledelse og økonomi og arbeider i dag som CSO - chief sales officer - i Vesterålen Havbruk.

Takknemlig for muligheten

- Jeg er takknemlig for muligheten jeg har fått, og ser frem til å ta over roret etter Øystein Valanes. Jeg er forberedt på at jobben byr på mange utfordringer, spesielt på regulatorisk nivå. Det er et område det kontinuerlig må jobbes med, men jeg har tro på utvidede markedsmuligheter i fremtiden i Brasil, sier Randi Bolstad.

Hun har tidligere vært administrerende direktør i Vesteraalens og snakker flytende portugisisk, spansk og engelsk. Hun sitter også i Sjømatrådets markedsgruppe for hvitfisk. Bolstad vil fratre dette vervet når hun starter i sin nye stilling.

Enormt potensial

- Jeg er lidenskapelig interessert i sjømatnæringen og mener at det er et enormt potensial, både markedsmessig og produksjonsmessig. Personlig trives jeg best med å jobbe internasjonalt, så nå gleder jeg meg til å starte et nytt kapittel i et spennende land, sier Bolstad.

Randi Bolstad tiltrer stillingen som sjømatutsending i Brasil 1. februar.