Engesund Fiskeoppdrett har søkt om utviklingskonsesjoner på denne betongmerden. Ilustrasjon: Engesund Fiskeoppdrett.

Nei til Engesund og Bremnes

Fiskeridirektoratet avslår søknadene til Bremnes Seashore og Engesund Fiskeoppdrett om utviklingstillatelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det kom frem på direktoratet sine nettsider fredag kveld.  

Engesund Fiskeoppdrett søkte den 6 mai 2016 om tre utviklingstillatelser for realisering av to flytende lukkede betonganlegg med overbygg for påvekst av laks opp til 1500 gram. Selskapet fikk fredag 26 mai avslag på sin søknad.

Direktoratet skriver at de "vurderer på grunnlag av dette at søknaden i sin heilskap er mangelfull når det gjeld dokumentering av utsegner i søknaden. Fiskeridirektoratet har kome til at Engesund ikkje har dokumentert godt nok at konseptet oppfyller kravet om betydelig innovasjon". Les hele avslaget her. 

Les mer om konseptet til Engesund Fiskeoppdrett her: Går for betongløysing i kampen om utviklingsløyvene

Avslår søknaden

Oppdrettselskapet Bremnes Seashore har også fått avslag på sin søknad om seks utviklingskonsesjoner, som de har samarbeidet med Akva Group og Egersund Net om.

Søknaden til Bømlo-selskapet tok sikte på å utvikle et totalkonsept for havbruk på eksponerte lokaliteter, inkludert bruk av tubenot.

Les også: Vil utvikle tubenot-konseptet og søker om seks utviklingskonsesjoner

Direktoratet skriver at søknaden fra Bremnes Seashore AS om seks utviklingstillatelser til akvakultur av laks, ørret og regnbueørret til utvikling av et totalkonsept for havbruk på eksponerte lokaliteter avslås.

De begrunner avslaget med at: «Fiskeridirektoratet har kommet til at det ut fra den innsendte dokumentasjonen i saken ikke er mulig å vurdere hvorvidt det omsøkte prosjektet fra Bremnes Seashore AS faller innenfor formålet med utviklingstillatelser og de øvrige tildelingsvilkårene, jf. laksetildelingsforskriften §§ 22 og 23b»

Les hele avslaget her.