Laks i merd. Arkivfoto.

To oppdrettere har søkt om Bremnesmodellen

Etter at Bremnesmodellen og fleksibel MTB ble innført som en prøveordning i juni, har den fått laber interesse fra lakseoppdretterne. Men to selskap i Hordaland skiller seg ut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Ved forrige statussjekk hos fylkeskommunene (red adm: fredag) fikk vi opplyst at det er én aktør som hadde søkt om innføring av Bremnesmodellen på tre tillatelser i Hordaland, sier Mari Sørensen Aksnes, rådgiver og jurist ved Kyst- og havbruksavdelingen i Fiskeridirektoratet, til kyst.no.

Mari Sørensen Aksnes, rådgiver og jurist i Fiskeridirektoratet. Foto: Fiskeridirektoratet.

Det kan imidlertid ha kommet inn flere søknader de siste dagene.

Les også: Bremnes om Bremnesmodellen gir begrenset vekst

- Vi forventer en løpende oppdatering fra fylkeskommunene, men det er ikke 100 % sikkert at vi får de med en gang. Endelig søknadsfrist er førstkommende torsdag, og først etter den tid vil vi samle inn endelig resultat, legger hun til.

Ifølge Aksnes er det en enkel prosess å få godkjent søknaden om fleksibel MTB.

- Det er ikke strenge krav for å få gjennomslag. Søknaden må skrives, tillatelsen gis og vederlaget betales.

To selskap

Endre Korsøen ved Hordaland fylkeskommune opplyser til kyst.no at det er to selskap som har søkt om å få innføre modellen.

- Austevoll Melaks og Langøylaks har søkt for sine tre tillatelser. Til nå er det altså seks tillatelser som ønsker modellen i Hordaland, sier han.

Kyst.no har ikke lykkes i å få ytterligere kommentarer fra selskapene som søker.

Vederlaget for tillatelsene er på 1,5 millioner. Tabell over tillat MTB gjennom året finner en på Fiskeridirektoratets nettsider.