Brisk Aqua Service og Selstad etablerer samlet servicesenter for havbruksnæringen i Sørreisa.

Etablerer servicesenter for havbruk

I samarbeid med Selstad, vil Brisk Aqua Service tilby miljøvennlig vask og reparasjon av luseskjørt til oppdrettsnæringen fra oktober.

Publisert

Brisk Aqua Service har signert leieavtale hos Selstad på Øyjordneset Industripark i Sørreisa. Der er Selstad allerede etablert med servicestasjon med notvaskeri og reparasjon av nøter m.m. Brisk Aqua Service vil åpne sitt driftssenter i oktober med hovedfokus på miljøvennlig vask og reparasjon av luseskjørt.

Samarbeidet og fremtiden

- Vi er svært entusiastiske over muligheten til å etablere oss i Midt-Troms på dette fantastiske stedet i Sørreisa, sier påtroppende administrerende direktør Odd Nymark i Brisk Aqua Service. 

- Sammen med Selstad, vil vi tilby våre kunder i oppdrettsnæringen et svært kompletterende servicetilbud. Vi gleder oss til samarbeidet med alle de flinke folkene i Selstad. Og dette er bare starten. Vi er opptatt av bærekraftige kortreiste løsninger for våre kunder vi planlegger derfor ytterligere etableringer langs norskekysten i 2025 og 2026 i samarbeid med vårt søsterselskap Brisk Safety.

Partene ser mange muligheter ved samarbeidet.

- Vi etablerte Brisk Aqua Service i 2019 i Øksfjord i Finnmark i godt samarbeid med Grieg Seafood Finnmark. Vi har brukt tiden frem til nå på å finpusse på løsningen vår, sier grunder og forretningsutvikler Truls Malm i Brisk Aqua Service. 

- Vi hadde to krevende oppstartsår, men nå går virksomheten svært godt og tiden er inne for å ta neste skritt i utviklingen av selskapet vårt. Vi takker støtten fra Innovasjon Norge, Næringshagen i Midt-Troms og Orinor i Alta for verdifulle bidrag i utviklingen av virksomheten. Vi har hatt et samarbeid med Selstad fra starten av og med den samlokaliseringen vi nå gjør i Sørreisa tror jeg på et positivt løft som vil komme våre felles kunder til gode.

Olav Grande er leder for Selstads avdeling i Sørreisa, og ser mange muligheter med samarbeidet de nå har inngått. 

- Vi har jo en ambisjon om å utvide servicestasjonen vår både gjennom økt vekst og etablering av samarbeid, så dette er gledelig for oss i Selstad også! Vi åpnet servicestasjonen for drøyt et år siden, og med dette samarbeidet er vi totalt 20 personer. Så her har vi gode arbeidsplasser og et godt samlet tilbud for aktører innen akvakultur i området.