Jack-Robert Møller, sjømatutsending i Storbritannia for Norges Sjømatråd. Foto: Norges Sjømatråd

Eksporten til Storbritannia øker fremdeles

Storbritannia har hatt en sterk eksportvekst i hele 2015. Fiskeriutsending Jack-Robert Møller i Norges Sjømatråd mener trenden vil fortsette. - Det har vært eksportvekst i hele 2015, og jeg regner med at norsk laks vil ha en markedsandel på 80 prosent til jul fordi det går store volum, sier Møller til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Tallene viser at eksporten til Storbritannia går noe ned i uke 50, men totalt sett er eksportvolumet for desember opp 27 prosent i forhold til i fjor, sier fiskeriutsending Jack-Robert Møller i Norges Sjømatråd.

Les også: Britene spiser stadig mer norsk laks

- Det har vært eksportvekst i hele 2015, og jeg regner med at norsk laks vil ha en markedsandel på 80 prosent til jul fordi det går store volum, sier Møller til kyst.no.

Markedsandelen stiger

- Markedsandelen til norsk laks har gått fra 20 prosent  i 2013 til bortimot 50 prosent ved på årsbasis på utgangen av året.

De forskjellige laksekategorienes økning. Foto: Norges Sjømatråd/Jack-Robert Møller.

 - Av et totalmarked på ca 150.000 tonn rund vekt, vil sikkert norsk eksport til UK nå ca 85.000 tonn ved utgangen av året, legger Møller til. 

Han peker også på en økning i ørretkonsumet.

- Ørreteksport fra Norge ligger nå på ca 400 tonn, mot ca 300 tonn i fjor. Ørretmarkedet består i hovedsak av damørret og det utgjør ca 3500 tonn på retail, sier han.

Tidligere i år sa Møller til kyst.no – Britene har en sterk vekst i norsk lakseimport, og jeg tror ikke veksten kommer til å avta. Storbritannia har en sterk etterspørsel av norsk laks og kommer nok til å fortsette med det videre de neste årene. Det er ingen tendenser til nedgang i salget, slik jeg ser det.