Her sjøsettes Frøys nye brønnbåt «Gåsø Odin». Foto/Video: Sefine Shipyard.

Frøys «Gåsø Odin» er sjøsatt

«Gåsø Odin» ble sjøsatt fra Sefine Shipyard i Tyrkia mandag 7.mars. 

Publisert Sist oppdatert

Nyanskaffelsen «Gåsø Odin» blir rederiets syvende brønnbåt og får en lengde på 85,4 meter og en bredde på 20 meter. Til sammenligning har Gåsø Høvding en lengde på 83,2 meter og en bredde på hele 30,9 meter.

Brønnbåten skal gå i charter for en norsk kunde når det settes i drift i første halvår 2022, ifølge Frøys hjemmeside.

Brønnbåten vil ha et lastevolum på 4500 kubikkmeter. 

Nybygget «Gåsø Odin» skal ha en kapasitet på 4500 kubikkmeter. Fartøyet baserer seg på det velkjente designet som flere av de andre brønnbåtene i Frøygruppen har, og som er utarbeidet i samarbeid med Møre Maritime. Illustrasjon: Møre Maritime

- Rene og glatte flater

Ifølge Einride Wingan som er i prosjektteamet for Frøygruppen er fiskeutstyrspakken om bord basert på lukket teknologi som oppfyller alle dagens og framtidens krav til fiskevelferd, både når det gjelder sirkulasjon, oksygenering, filtrering, UV og RSW-nedkjøling.

Det vil bli undertrykkssortering med uttak av alle typer rensefisk, og rene og glatte flater i brønnene om bord slik at det blir en optimal jobb for det automatiske vaskeanlegget om bord, skriver Frøy på sin hjemmeside. 

- Båten utstyres med det siste innen teknologi med tanke på skånsom transport av fisk og biosikkerhet for miljøet rundt oss. Båten kan klargjøres for hvilket som helst avlusningssystem og utstyres med blant annet DP-system, batterisystem for peakshaving og dieselelektrisk drift, opplyser han- 

I følge Wingan vil nybygget øke kapasiteten til det frøyabaserte selskapet betraktelig når de settes i drift.