Illustrasjon av det nye fartøyet: Møre Maritime.

Signerer kontrakt på femte brønnbåt fra Sefine Shipyard

Frøy signerte fredag kontrakt på bygging av en ny 4.500 m3 brønnbåt ved Sefine Shipyard.

Publisert Sist oppdatert

Dette blir den femte brønnbåten som Frøy bygger ved det tyrkiske skipsverftet Sefine Shipyard. To er levert og satt i drift, blant annet «Gåsø Høvding» – en av de største brønnbåtene som noen gang er bygget. Ytterligere to brønnbåter er under bygging, deriblant 4.500 kubikkeren «Gåsø Odin» som ferdigstilles andre halvår i år.

- Brønnbåten vi nå har signert byggekontrakt på, blir søsterskip av «Gåsø Odin» og den femte brønnbåten vi bygger ved tyrkiske Sefine Shipyard, sier Oddleif Wigdahl, driftsdirektør brønnbåt i Frøy.

Design fra Møre Maritime

Nybygget får en lengde på 85,4 meter, en bredde på 20 meter og et lastevolum på 4.500 kubikkmeter. Fartøyet baserer seg på det velkjente designet som Frøy har utviklet i samarbeid med Møre Maritime.

- Båten får det siste innen teknologi for skånsom transport av fisk og best mulig biosikkerhet for miljøet rundt oss. Båten klargjøres med avlusningssystem og utstyres også med DP-system, batterisystem og dieselelektrisk drift, sier Wigdahl.

Fiskeutstyrspakken er basert på lukket teknologi og oppfyller dagens og framtidens krav til fiskevelferd når det gjelder både sirkulasjon, oksygenering, filtrering, UV og RSW-nedkjøling. Båten har også undertrykkssortering med uttak av alle typer rensefisk, og rene og glatte brønnflater som optimaliserer det automatiske vaskeanleggets hygieneresultater.

Byggeperioden er beregnet til 24 måneder fra kontraktsinngåelse, og overlevering av det nye fartøyet til Frøy vil dermed skje 2. kvartal 2024.