Inter Caledonia. Foto: Intership.

Spesial-brønnbåten «Inter Caledonia» levert til Intership

Brønnbåten "Inter Caledonia" er på vei til Skottland etter at den ble levert fra verftet Besiktas i Istanbul, ifølge Intership.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Båten er 69,8 m lang og 17 m bred, har en lastekapasitet på netto 2000 m3, og går inn på en fem-års kontrakt med Marine Harvest Skottland.

Inter Caledonia er rigget for lukket transport og peker seg ut ved store kapasiteter på sentrale system som bestemmer fisketetthet og hygiene. Det er investert i kvalitetskomponenter og «backup» systemer for å sikre regularitet.

Båten går til Båtbygg AS ved Måløy i sommer for å installere ett fersvannsproduksjonsanlegg fra Peter Taboada i Spania. Dette anlegget har en produksjonskapasitet som er stor nok til at båten kan drive kontinuerlig ferskvannsbehandling mot lus og AGD. Dette systemet er det første i sitt slag for slik behandling. Inter Caledonia blir døpt i Fort William, Skottland 9 april.

«Inter Caledonia» er designet av Skipsteknisk AS i nært samarbeid med Intership AS, der Kjetil Opshaug, medeiger og flåtesjef i Intership AS, har spilt en meget sentral rolle.

- «Inter Caledonia» forventes å sette en ny standard for brønnbåter når det gjelder fisketetthet, hygiene og skånsom håndtering av fisken. Når vi får installert ferskavannsproduksjonsanlegget vil båten i tillegg bli ett effektivt verktøy for behandling av lakselus og AGD, sier Kjetil Opshaug.

Båten er det Hareid baserte rederiet, Intership AS sitt første nybygg. Selskapet som startet opp for 2 år siden, har for øvrig brønnbåtene «Christine» på en langtidsavtale med Grieg Seafood AS i Finnmark, og «Roy Kristian» på langtidsavtale med Marine Harvest, Canada.