Brønnbåten «Kristiansund» ble denne uken overlevert fra Havyard til FRØY Brønnbåt. Foto: FRØY.

«Kristiansund» overlevert til FRØY

Onsdag overtok FRØY nok en brønnbåt i Havtrans-serien fra Havyard.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 23. juni ble brønnbåten «Kristiansund» overlevert fra Havyard til FRØY Brønnbåt. Den nye brønnbåten er søsterskipet til «Reisa», «Steigen», «Namsos» og «Havtrans», og er utrustet med sylindriske fiskebrønner og har en lastekapasitet på 3.200 kubikk, melder selskapet i en pressemelding. 

- Dette er en gledens dag, og vi gleder oss til å komme ut til kunde for å presentere båten, sier Børge Lorentzen, nybyggansvarlig i FRØY og legger til at båten skal ut til en stor kunde i Midt-Norge.

«Kristiansund» er designet med stor kapasitet for lukket og smittevennlig transport og har dobbelt system for avlusing med både ferskvannsbehandling og Hydrolicer-avlusning. Havtrans-serien inngår i mellomklassen av brønnbåter i næringen. 

- Vi har jo relativt store forventninger til båten. Konseptet er vi trygge på, båtene er bra og fungerer godt. Erfaringene med forgjengerne har vært gode, spesielt på fiskevelferd, forteller Lorentzen

Havtrans-serien fra Hav Design har satt standarden for mellomklassen av brønnbåter i næringen. De runde tankene gjør at båten kan frakte mer fiske samtidig som fiskevelferden øker med roligere fisk og høyere overlevelse. I tillegg er skrogformen slik at båten går lett og kutter både utslipp og kostnader til drivstoff.

Norwegian Electric Systems har levert automasjons- og elektriske kraftsystemer i tillegg til broløsningen som også på denne er den nyutviklete totalintegrerte Raven-broen. Norwegian Greentech har levert system for rensing av ballastvann mens Hav Design har stått for designet.

Den sjette og foreløpig siste båten i Havtrans-serien er forventet lever i løpet av oktober.