Intership har inngått nye langtidskontrakter og utvidet flåten sin. Foto: Intership.

Intership utvider flåten

Det Hareid-baserte brønnbåtselskapet Intership AS har gjennomført kjøp av brønnbåtene Lady Anne Marie og Roy Kristian, skriver selskapet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lady Anne Marie

Lady Anne Marie ble levert fra Vard Aukra i November 2018 til Aqua Shipping AS. Selskapet hadde byggeoppfølging og tok båten inn på Bareboat-kontrakt ved levering, og har operert fartøyet med kunder på Island, Skottland og Norge.

Intership har nå inngått en langtidsavtale med Cermaq Norway AS, og båten ble i den forbindelse kjøpt fra Aqua Shipping AS.

- Vi er svært fornøyd med samarbeidet med Intership så langt, og med salget av Lady Anne Marie til Intership sikrer vi oss samtidig solid beredskapskapasitet samtidig som vi kan fokusere på vår kjernevirksomhet, forteller Roger Hofseth, daglig leder i Hofseth Aqua.

Roy Kristian

I pressemeldingen skriver Intership også at selskapet har operert Roy Kristian siden 2014. Roy Kristian har siden da gått på en avtale med Mowi Canada West. Denne avtalen er nå forlenget og Intership har i den forbindelse kjøpt båten fra Roy Kristian AS, ett selskap eid av Shipsinvest AS i Ulsteinvik. Selskapet ble etablert i 2014 og bygget opp sin aktivitet ved innleie av brønnbåter og utleie av disse til kunder i Norge, Skottland og Canada.

Siden Alchemy Special Opportunities kom inn som majoritetseier i mai 2018, har Intership nå kjøpt esks brønnbåter, og har investert for omlag en milliard norske kroner på disse månedene.

- Vi har nå også etablert oss i Chile og ansatt en erfaren daglig leder, Luis Sepulveda. Vi tror at vi om relativt kort tid vil ha båter i operasjon i Chile. Vi ser vekstpotensiale i alle markedene vi er etablert i, spesielt i Norge og Chile, sier daglig leder i Intership AS Ole Peter Brandal.

Han legger til at gjennom godt samarbeid med kunder har selskapet utviklet forutsetningene for videre vekst.