Øysund, Bømlo Brønnbåt Service

Marine Harvest Shipping et faktum

I følge en børsmelding fra Marine Harvest i dag offentliggjør selskapet planer om å etablere et eget rederi som skal bygge opp en flåte av brønnbåter og servicefartøy som en integrert del av konsernets aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Et betydelig antall fartøyer opererer i tilknytning til Marine Harvest i dag, som for eksempel arbeidsbåter, brønnbåter og fôrfartøy. Den biologiske situasjonen i Norge og våre andre oppdrettsregioner, gjør brønnbåter til en integrert del av vår verdikjede. Bruken av båter innen lakseoppdrett øker i betydning grunnet økt smolttransport, lakselus, gradering av fisk, ferskvannsbehandlinger og slakting. Som en konsekvens ser vi et betydelig handlingsrom for å integrere dette området i våre operasjoner, heter det i meldingen

Videre skriver selskapet: Marine Harvest ser på dette som en mulighet til å strømlinje produksjonen og kutte kostnader. Lønnsomheten i segmentet og forventet avkastning er god, og timingen er gunstig for en slik ny forretningsaktivitet. Styret har derfor bedt administrasjonen om å evaluere forretningsområdet «Marine Harvest Shipping». Forretningsområdet vil bli støttet av eksisterende konsernfunksjoner og vil bli utviklet gjennom gradvis organisk vekst. Marine Harvest vil nå undersøke mulighetene i detalj innen dette forretningssegmentet og vi vil ansette en COO innenfor «Marine Harvest Shipping» i 2016.