Det at Storbritannia gikk ut av EU i januar i år har medført noen utfordringer for norsk næringsliv. Formålet med møtet mellom nøringsminister Iselin Nybø og transportminister Robert Courts er å styrke det maritime samarbeidet. Foto: NFD.

Vil styrke det maritime samarbeidet med Storbritannia

Utfordringer for norske brønnbåtrederier i Storbritannia var tema da næringsminister Iselin Nybø hadde møte med britisk transportminister Robert Courts denne uken.

Publisert Sist oppdatert

- Storbritannia og Norge er store maritime nasjoner, og Storbritannia er et av norsk maritim nærings viktigste markeder. Ved å styrke det bilaterale samarbeidet skaper vi økt stabilitet og forutsigbarhet for en viktig norsk næring, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressmelding fra Nærings- og fiskeridepartementet. 

Det at Storbritannia gikk ut av EU i januar i år har medført noen utfordringer for norsk næringsliv.  Formålet med møtet med transportminister Robert Courts er å styrke det maritime samarbeidet.

- Blant annet stilles det nye krav om arbeidstillatelse og visum for norske sjøfolk som tjenestegjør på norske brønnbåter i Storbritannia.Vi jobber hardt for å finne en løsning som fungerer, og håper at et styrket bilateralt samarbeid vil kunne bidra til en rask og god konklusjon, sier Nybø.