Brønnbåten «Ronja Star» skal døpes denne helgen på Sandsøya.

Nytt Sølvtrans fartøy døpes denne helgen

Rederiet døper deres nye brønnbåt «Ronja Star» på Sandsøya i morgen lørdag klokken 17.00. Dette er en topp moderne brønnbåt på 4000m3 levert fra det lokale verftet Myklebust Verft i Gursken

Publisert Sist oppdatert

«Ronja Star» døpes lørdag ved Fiskerikaia på Sandsøya, og er nummer fem i en rekke brønnbåter som Sølvtrans har fått overlevert fra Myklebust Verft i Gursken.

Hoveddata:

  • Lengde 87.10 m
  • Bredde 18.00 m
  • Lastevolum 4000m3
  • Lugarkapasitet 12 personer
  • Fart 12 kn
  • Design Kongsberg NVC 398 LFC

Fartøyet har en lastekapasitet på 4000m3 og er designet av Kongsberg. «Ronja Star» er utviklet på fiskens premisser og er utrustet med det beste og mest moderne fiskehåndteringsutstyret på markedet. Videre er fartøyet utstyrt med dieselektrisk fremdrift og en stor batteripakke for effektiv og miljøvennlig drift.

– Brønnbåten skal ivareta fiskens velferd, biosikkerhet og miljø på en bærekraftig og fremtidsrettet måte. Vi lever ved og av havet, og det setter nivået for hvordan disse båtene utformes og driftes, sier Robin Halsebakk, daglig leder i Sølvtrans i en pressemelding.

Selskapet melder at dette fartøyet er utstyr med moderne lukket teknologi som gjør at en kan frakte fisk med den høyeste grad av biosikkerhet. Fartøyet er også utstyrt med kjølesystem hvor en kan kjøle ned transportvannet for å sikre best mulige forhold for fisken under transport og høyest mulig kvalitet på fisken.

- I dette prosjektet er den lokale verdiskapingen stor. Båten er bygget på det lokale verftet Myklebust i Gursken, utstyr og tjenester for flere hundre millioner kjøpes av norske leverandører og vi benytter lokale leverandører, herunder nærbutikken på Sandsøya for levering av proviant, fortsetter Robin Halsebakk.

«Ronja Star» er en moderne brønnbåt på 4000m3 levert fra det lokale verftet Myklebust Verft i Gursken
«Ronja Star» på prøvetur før den klargjøres for dåp og overtakelse.