Brønnbåten blir verdens største med 8000 kubikkmeter lastekapasitet. Illustrasjon: Salt Ship Design

Bestiller verdens største brønnbåt

Salt Ship Design designer nye brønnbåter for Seistar AS. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Seistar AS fra Torangsvåg har kontrahert to nye brønnbåter med design fra Salt Ship Design. Et fartøy med  2200 kbm og et med hele 8000 kbm lastekapasitet i fisketankene og med tilhørende dødvekt på 12 000 t, som da blir verdens største av sitt slag. Begge fartøyene skal bygges ved Cemre MARİN ENDÜSTRİ A.Ş. i  Tyrkia, og skal leveres fra verftet i 2022/2023, heter det i en melding fra Salt Ship Design. 

Seistar AS har fra før en flåte på tre brønnbåter og tre bløggebåter.

- Nybyggene skal supplere nye og  eksisterende kunder med ny tonnasje for å dekke økende etterspørsel etter behandlingstjenester og  transport-tjenester særlig relatert postsmoltsatsingen på Vestlandet, heter det i pressemeldingen.  

Store batteripakker

Partene har samarbeidet over lengre tid for å utvikle brønnbåtdesignene med utgangspunkt i skånsom og  effektiv fiskehåndtering i kombinasjon med sterkt fokus på hygiene, miljø og kvalitet. Fartøyene har flere  nye og spennende designløsninger inklusivt dieselelektrisk-anlegg med store batteripakker, sirkulære fisketanker med mer. 

- Innen akvakultur og fiskeri er markedet for tiden godt, og disse markedene vil være svært viktige for Salt framover også i tiden som kommer. Salt skal i tillegg til designutvikling levere komplett engineeringspakke  til Cemre. Dette er derfor en veldig viktig kontrakt, som adderer seg til en ordrebok på 19 fartøysdesign  under bygging ved norske og utenlandske verft, skriver selskapet.