Foto: Sølvtrans

Sølvtrans kontraherer to nye båter for levering i 2023

Sølvtrans har fredag kontrahert to nye brønnbåter hos Aas Mek. Verksted i Vestnes kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Disse nye båtene inngår i det investeringsprogrammet som rederiet har lagt opp frem imot 2025.

Båtene er planlagt levert i løpet av 2023, og begge båtene får en størrelse på 3000 m3.

Med dette så har rederiet nå kontrahert 9 båter og nummer 10 ligger straks klar for å bli signert. 

- Vi er glad for at vi nå har undertegnet nok en kontrakt med Aas Mek. Verksted om bygging av to nye brønnbåter. Disse båtene blir et verdifullt tilskudd til vår etter hvert omfattende flåte.

Selskapet har bygget mange av våre brønnbåter hos Aas Mek.

- Verksted gjennom årene, og i samarbeid med verftet utviklet disse kompliserte og effektive båtene, sier daglig leder Roger Halsebakk.

Bygger lokalt

- For oss i Sølvtrans er det viktig å bygge båter av den høyeste kvaliteten og de beste systemene. Når vi klarer å kombinere dette med en lokal verdiskaping og viktige arbeidsplasser, så er dette en vinn, vinn situasjon, fortsetter Halsebakk.

Sølvtrans bygger sine båter lokalt.

- Det er nettopp der vi finner den rette kompetansen, kvaliteten og leveringssikkerheten som vi stiller strenge krav til overfor verftet, og ikke minst det beste utstyret vi skal ha ombord og flinke sjøfolk som vi rekrutterer også i all hovedsak i Norge. Det er også viktig for oss å være best på fiskehelse og fiskevelferd, i tillegg til at vi leverer i henhold til FNs bærekraftmål og bidrar sterkt til lokal verdiskaping og viktige arbeidsplasser, sier driftssjef Robin Halsebakk.