Elisabeth Andrea Sandvær Benjaminsen trives godt på driftslederstudiet på Campus BLÅ.

Suksess for Campus BLÅ Fagskole

Allerede etter et halvt år, kan Campus BLÅ-studiet «Driftsleder akvakultur» karakteriseres som en suksess. Første kull med 15 studenter startet i høst, og det andre kullet er godt i gang, med 17 studenter.

Publisert Sist oppdatert

Studentene tar en toårig deltidsutdanning basert på e-læring og fire samlinger i løpet av studietiden. Studentene kommer fra Bergen i sør til Alta i nord, og de har mye godt å si om studiet når de evaluerer, melder Campus Blå fagskole i en pressemelding. 

Kjempebra opplegg 

Lærer Kjell Arne Engelsø og studentene som startet i februar.

Yngst av alle, er 21 år gamle Elisabeth Andrea Sandvær Benjaminsen. 

Hun er lærling hos Fish Care Solutions, og har turnus med to uker på og to uker av. Noe av det hun liker best med studiet, er kombinasjonen med fysiske samlinger og e-læring. Etter hvert emne, må studentene ta en ferdighetstest.

 - Det er et kjempebra opplegg, siden denne testen også blir en fin oppsummering. De lærerne jeg har møtt til nå, er kjempeflinke, sier hun. 

Hun forteller også at hun er overrasket over hvor fleksibelt opplegget er.

 - Dermed går det fint å kombinere med full jobb, noe som gjør at jeg absolutt kan anbefale dette til andre, understreker hun. Målet hennes er en ledende stilling i havbruket etter hvert, så denne utdanningen er et skritt på veien, sier Elisabeth Andrea Sandvær Benjaminsen.

Stor søkning 

Rektor John Arne Andersen er glad over at studentene trives og gir gode tilbakemeldinger.

- Fagskoleutdanningen er høyere yrkesfaglig utdanning, og den nystartede fagskolen på Campus BLÅ har som mål å utdanne gode driftsledere til ei viktig eksportnæring, sier rektor John Arne Andersen. 

- Studentene gir oss svært gode tilbakemeldinger, og det er stor søkning til studiet. Allerede i februar kom det søknader til høst-studiet, uten at vi har annonsert. Det viser at tilbudet er ettertraktet, både hos studentene og næringen. Vi utdanner jo neste generasjons driftsledere, sier rektoren.

60 studiepoeng 

Studiet «Driftsleder Akvakultur» omfatter tema som ledelse og organisasjon, kommunikasjon, logistikk, fiskevelferd og fiskehelse, miljøutfordringer, fôr, økonomi, teknologi og lover og regler.

 Etter planen, skal fagskolen ha om lag 64 studenter årlig på studiet fra 2025. Utdanningen gir en fagskolegrad med 60 studiepoeng og studentene kan få støtte fra Statens Lånekasse.