Nytt fartøy for akvakultur med DP og mindre støy fra maskineri.
Nytt fartøy for akvakultur med DP og mindre støy fra maskineri.

Brunvoll skal levere fremdrift på servicefartøy til Nordlaks

Brunvoll er valgt til å levere fremdriftssystem, manøvrering og posisjonering for et 24-meters servicefartøy for akvakultur. Fartøyet er designet av NSK Ship Design og vil bli bygget ved Havyard Leirvik. 

Publisert Sist oppdatert

Endelig overlevering til eieren Nordlaks er forespeilet i 2025. Det melder Brunvoll i en pressemelding.

Det nye kompakte servicefartøyet for akvakultur vil bli en del av Nordlaks Maritime-flåten og kan støtte oppgaver og behov 24/7. Et spesielt krav fra designer og eier var å minimere støy og vibrasjoner fra tunnel-thrusteren i baugen på fartøyet. Her ble den velprøvde Brunvoll Low-Noise-thrusteren valgt for å imøtekomme dette kravet. 

I tillegg til passende thrustere og fremdriftssystem, leveres et BruCon DP0-system. DP0-systemet inkluderer en Following ROV-modus for å støtte servicefartøyets subsea-operasjoner. Evnen til å holde posisjonen, som er en kjernefunksjon innen dynamisk posisjonering, vil være verdifull for et travelt fartøy, i en variert og krevende arbeidsdag. Fartøyet vil måtte arbeide på flere steder, ofte uten andre egnede alternativer for å ligge stille. 

Bestillingen til Brunvoll inkluderer også BruCon Propulsion and Thruster Control (PTC) arbeidsstasjoner, som skal sikre sømløs integrering og brukeropplevelse på fartøyets operasjonsstasjoner.