Åpningssermonien til Salmones Camanchaca på Oslo Børs. Foto: Camachaca.

Chilenerne åpnet sterkt på Oslo Børs

Dag Sletmo som er sjømatanalytiker i DNB er fornøyd med Salmones Camachaca entré på den norske børsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fredag gikk Salmones Camanchaca på Oslo Børs (OSE) som første chilenske lakseselskap. Dag Sletmo som er sjømatanalytiker i DNB, oppsummerte etter første børsdag var over, hvordan det hadde gått.

- Camanchaca solgte 6 % på sin første handelsdag på Oslo Børs. Dette var en stor dag i lakseverden, da det var den første noteringen til en chilensk lakseoppdretter i Oslo. Aksjekursene for andre chilenske lakseoppdrettere, notert på børsen i Santiago, økte med 3-4% i takt med Camanchacas sterke åpning på OSE, skriver Sletmo i et innlegg på LinkedIn.

Han hevder norske investeringsbanker i Oslo har drømt om å notere chilenske oppdrettere i over ti år. Nå har det altså skjedd.

- DNB er beæret over at Camanchaca valgte oss for denne transaksjonen. OSE er verdens største sjømatbørs, både med hensyn til markedsverdi og antall børsnoterte selskaper, og det er fornuftig også for utenlandske sjømatforetak å bli oppført her, skriver han.

Åpningssermonien til Salmones Camanchaca på Santiago Børs. Foto: Camachaca.

Stor etterspørsel

Introduksjonskursen til Salmones Camanchaca var på 42,86 kr, ifølge Oslo Børs. Dagen sluttet på 44,50 kr.

Det ble fredag holdt lanseringssermonier både på Santiago Børs og Oslo Børs.

I Chile ble det ledet av presidenten på den nasjonale børsen, Juan Andrés Camus og visepresident for Camanchaca, Francisco Cifuentes. I Norge og i en lignende seremoni, åpnet president i Oslo Børs Bente A. Landsnes, og president i Salmones Camanchaca, Ricardo Garcia Holtz, samt Jorge Fernández García og finansdirektør Daniel Bortnik.

- Vi er slitne etter den enorme innsatsen som er lagt ned siden vi annonserte børsnoteringen i tredje kvartal 2017, men er nå veldig stolt og takknemlig for det arbeidet som chilenerne har gjort for å gjøre lakseoppdrett til en bærekraftig og lønnsom næring, verdsatt og respektert i hele verden. sier presidenten i selskapet, Ricardo Garcia Holtz i en pressemelding.

Samarbeid mellom Norge og Chile

Øivind Amundsen fra Oslo Børs var svært fornøyd med noteringen.

- Dette styrker Oslo Børs sin posisjon som verdensmarked for sjømatbedrifter notert på børsen. Salmon Camanchaca er fra i dag inkludert i vår globale sjømatindeks. Både Chile og Norge har en sterk tradisjon i lakseoppdrett, og inkluderingen av det første chilenske selskapet er et viktig skritt mot etablering av sterke samarbeid mellom de finansielle markedene i Chile og Norge, sier han i meldingen.