Cermaq undersøker flere lokaliteter vest og øst på Nova Scotia. lluatrasjon: FishfarmingExpert.com

Cermaq ønsker å doble kapasiteten i Canada

Cermaq skal starte undersøkelser og mulighetsstudier for å utvide sin oppdrettsaktivitet til Nova Scotia i Canada. Denne flyttingen kan doble selskapets kapasitet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Cermaq har uttalt at provinsen Nova Scotia har fått innvilget fire oppsjoner til å lease, og at de ønsker å starte undersøkelser og mulighetsstudier i tillegg til et omfattende offentlig engasjement.

Basert på premisset om tjue oppdrettslisenser og en årlig produksjon på 20 000 tonn inkludert to RAS klekkerier og en prosesseringsfabrikk, har selskapet estimert at dette vil kunne gi mellom 300 til 350 jobber.

Ønsker å utforske

Områdene som det er snakk om inkluderer regionen Chedabucto Bay, som ligger på den østlige kystlinjen, og St Mary’s som er lokalisert i den sørlige provinsen.

David Kiemele: "En reise som vi har sammens med befolkningen i Nova Scotia" Foro: Cermaq.

Administrerende direktør i Cermaq Canada, Davi Kiemele, sier det er svært tidlig, og at målet med prosjektet er å utforske to områder som ligger på sørsiden av provinsen.

- Det er svært tidlig, og målet med dette prosjektet er å utforske to områder, spesielt Chedabucto Bay-området og St Mary’s Bay-ormrådet, som ligger på sørsiden av provinsen.

- Vi har flagget dette for å fremme en investering i denne størrelsesorden og hadde derfor behov for å identifisere potensielle lokalisasjoner for produksjon som kunne levere mellom 15-20 000 tonn. Vi har samme modellen på vestkysten, så vi har kunnskapen om hva som kreves for å ha en bærekraftig produksjon for å levere til markedet gjennom hele året.

Du kan lese hele saken på vår søsterside FishfarmingExpert: Cermaq looks to Nova Scotia to double Canada capacity