- Hold dere unna oss, sier flere First Nations til Alexandra Morton (t.v) og Pamela Anderson som fronter en ny kampanje mot oppdrettslaks i Canada iverksatt av Sea Shepherd.

Sea Shepherd uønsket av First Nation

I løpet av de siste to dagene har Ahousaht First Nation og Tlowitsis First Nation offentlig uttalt at Sea Shepherd og deres «Operation Virus Hunter" ikke er velkommen i deres territorier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ekspedisjonen som blant annet inkluderer Baywatch stjerne Pamela Anderson, kunngjorde nylig at de skulle ut på en seks ukers tur langs østkysten av Vancouver Island. Der skulle de stoppe ved oppdrettsanlegene på veien, og utføre "tilsyn".

Men nå sier altså First Nations nei takk – hold dere unna!

Tlowitsis støtter Grieg Seafood

I en pressemelding sier høvdingen for Tlowitsis, John M Smith, at samarbeidet mellom Tlowitsis og Grieg Seafood BC er viktig og at Grieg Seafood tilfører Tlowitsis-samfunnet arbeidsplasser og er en viktig del av deres økonomi.

- I tillegg har Grieg Seafood vært støttende for oss på mange andre områder, sier John Smith.

Rådet for dette samfunnet har på denne bakgrunn uttalt at Sea Shepherd ikke er velkommen i deres territorier.

Ahousaht støtter Cermaq

For Ahousaht First Nation på vestkysten av Vancouver Island, der lakseoppdrett har blitt en stor og viktig del av samfunnet, og der opp mot 40 prosent av de ansatte hos Cermaq tilhører Ahousaht, sendes de samme signalene til Sea Shepherd.

Dette samfunnet uttaler at de ikke ønsker at Sea Shepherd skal besøke noen av anleggene i deres territorium. En av aksjonistene, Alexandra Morton sier til lokalavisen for Ahousaht at de vil respektere det.