Illustrasjonsfoto: Marine Harvest merd.

Storkontrakt for utstyrsleverandører

Marine Harvest har inngått en kontrakt verdt mange millioner dollar for produksjon av merder fra Hvalpsund, ifølge en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Danske og Vancouver Island baserte-selskaper har blitt tildelt en treårig avtale for å bygge nye merdsystemer for Marine Harvest i Canada.

87 stykk 120-meters skal bygges i runde sirkulære polyetylen-merder, av merket Hvalpsund HD500 Extreme.

Poseidon Ocean Systems som handler på vegne av produsenten Hvalpsund Net.

- Hvalpsund HD500 Extreme-pennene er en bredere og mer stabil plattform enn eksisterende penner i bruk hos Marine Harvest Canada, og er spesielt godt egnet til dual-net rovdyr-ekskluderingsprogrammer, forklarer Matt Clarke, president for Campbell River-basert Poseidon Ocean Systems.

- I tillegg ble pennene forsynt med alternativ supplerende flotasjon som tillot oss å eliminere bruken av polystyrenskum inne i flottørrørene, noe som er en fin miljøfordel.

Første ordre for 29 merdene ble umiddelbart ingått av Marine Harvest, og er under bygging. De nye pennene vil erstatte eldre merdsystemer som er planlagt for pensjonering på laksebedrifter rundt Vancouver Island.

Marine Harvests produksjonsdirektør, Dougie Hunter, er glad for å se investeringen i forbedret infrastruktur.

- Disse nye burene er en del av en investering på flere millioner dollar for ytterligere å forbedre vår oppdrettsvirksomhet, som også nylig har inkludert feed- og overvåkingssystemer og ansatte innkvartering. Det er flott å se lokale virksomheter på Vancouver Island med muligheten til å levere disse viktige tjenestene til vårt selskap.