Tarjei Eide (40) tar over for Fredrik Witte og blir Cargill Norges nye administrerende direktør.

Blir administrerende direktør for Cargill i Norge

Finansdirektør Tarjei Eide (40) tar over som administrerende direktør for Cargill Aqua Nutrition (CQN) Nordsjøen og Canada fra 1. januar 2024. Fredrik Witte forlater Cargill etter mer enn ni år i konsernet.

Publisert

Det melder selskapet i en pressemelding.

Tarjei har vært finansdirektør i selskapet siden 2018. Han er utdannet siviløkonom fra NHH, og har blant annet 10 års erfaring fra konsulentbransjen i Boston Consulting Group og Cardo Partners.

Tarjei har vært en del av det regionale lederteamet i CQN, og har bidratt til å utvikle strategier for Cargill både i Europa og globalt. Han kjenner oppdrettsnæringen godt og har vært en sentral støtte for flere av Cargill største oppdrettskunder. Han er også styremedlem i EWOS Innovation AS i Dirdal.

I sin nye rolle vil Tarjei ha det øverste ansvaret for Cargills fiskefôrproduksjon i Norge, Skottland og Canada. Han blir del av det globale lederteamet i CQN og vil rapportere til Helene Ziv-Douki, som er CQN Global Group Leader. 

Cargill har fire fabrikker rundt Nordsjøen, og har i flere tiår levert fôr til laks og ørret. Nylig ble Cargills fôrfabrikk i Surrey, British Colombia i Canada også inkludert i den samme strukturen for å videreutvikle det globale fotavtrykket.

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. Som bransje står vi overfor mange utfordringer vi må løse i årene som kommer. Jeg er veldig stolt av alt det gode arbeidet vi har gjort de siste årene, og ser frem til å bygge videre på et godt fundament. Fremover skal vi bli enda bedre – både kunder og forbrukere forventer det. Jeg er sikker på at vi har det som trengs for å lykkes, sier Tarjei Eide.

- Jeg er glad for at Tarjei takket ja til denne mulighet, og ser frem til å jobbe videre med Tarjei og resten av teamet i Nordsjøen og Canada. Gjennom mer enn åtte år som øverste leder har Fredrik Witte bygget en sterk organisasjon som leverer gode resultater og solid vekst. Vi er takknemlige for Fredrik sitt bidrag til Cargill, og ønsker ham lykke til i sitt neste kapittel. Tarjei er en naturlig etterfølger for Fredrik og den rette til å lede teamet i en spennende tid, sier Helene Ziv-Douki, leder av CQN Global Group.

Tarjei Eides nye rolle som administrerende direktør for CQN Nordsjøen og Canada trer i kraft 1. januar 2024. Fredrik Witte blir i stillingen frem til 31.desember 2023, hvorpå han tiltrer en ny jobb i et selskap utenfor havbruksnæringen.