Einar Wathne, President i Cargill Aqua Nutrition. Foto: Cargill.
Einar Wathne, President i Cargill Aqua Nutrition. Foto: Cargill.

Cargill utvider bærekraftsrapporteringen

Cargill melder de utvider sin bærekraftsrapportering til å inkludere alle områder innen akvakultur.

Publisert

Det kommer frem i en sniktitt av konsernets årlige bærekraftsrapport for 2017.

- Etter et tiår med rapportering om bærekraften laksefôrer, implementerer vi nå også rapportering for fôr til reker, tilapia og andre arter, sier Einar Wathne, president, Cargill Aqua Nutrition i en pressemelding.

Bærekraftsrapporten skriver Cargill er basert på en verdikjede-tilnærming til bærekraft, noe de mener øker bærekraftsperspektivet utover den direkte virkningen av virksomheten.

Konsernet vil lanseree den fullstendige bærekraftsrapport i slutten av april, men ønsket allerede nå å dele noen av høydepunktene fra 2017, ettersom de utvuder sine forpliktelser innen rapportering.

De lister noen høydepunktene fra fjoråret slik:

  • Vi rapporterer nå fra alle 17 av Cargill Aqua Nutrition sine dedikerte fôrproduskjonsanlegg i 12 land. Dette dekker ca 80% av Cargills fiskefôr-produksjonsfotavtrykk.
  • I 2017 nådde vi en viktig milepæl i vår råvare-policy, da nesten alle våre 700 råvareleverandører signerte ”Cargill Aqua Nutrition Supplier Code of Conduct”.
  • Vi resirkulerer ca 70% av avfallet vårt, et nummer som vil fortsette å øke
  • Vi er forpliktet til å arbeide for å støtte de globale FN-målene for bærekraftig utvikling
  • Vi har forbedret effektiviteten til næringsressursene og utviklet funksjonelle fôr, og reduserer med dette miljøpåvirkningen av avfall og sykdom hos sjømatprodusenter.