Cargill og InnovaFeed lanserte nylig et enkeltcelleprotein som produseres gjennom fermentering av maisfôr. Foto: Cargill/InnovaFeed
Cargill og InnovaFeed lanserte nylig et enkeltcelleprotein som produseres gjennom fermentering av maisfôr. Foto: Cargill/InnovaFeed

- Ser med bekymring på situasjonen i Amazonas

Det sier Dave Robb, direktør for bærekraft i Cargill. Han hevder at deres innsats i Brasil har bidratt til en 80 prosent nedgang i avskoging i Amazonas. 

Kyst.no skrev i forrige uke om Skretting, som vil fortsette å påvirke lokale leverandører i Brasil ved å sette strenge krav, og ha påvirkningskraft på produksjonen.

Fôrprodusenten Cargill bruker på lik linje med Skretting, sertifisert avskogingsfri soya, som kommer fra Mato Grosso i Brasil, utenfor Amazonas.

Dave Robb, direktør for bærekraft i Cargill, sier til Kyst.no at de likevel ser med bekymring på situasjonen i Amazonas, og er i dialog med deres leverandører om dette.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP