Her monteres det semi-lukkede systemet på Cermaq sin lokalitet på Vancouver Island.

Cermaq sier semi-lukket løsning har overgått forventninger

Cermaq Canada implementerer semi-lukket merd i produksjonsplanen etter vellykket forsøk.

Cermaq Canada skal bruke et semi-lukket system for å produsere postsmolt etter en vellykket andre utprøving av teknologien i British Columbia.

Cermaq begynte først å prøve ut Fiizk sitt merdsystem på en lokalitet i Vancouver Island i desember 2020, der de skulle overføre en andel med 495 000 smolt på 600 gram og en gruppe på 1,5 kg til disse merdene i sjø.

Tekniske problemer med en av pumpene som ble brukt til å levere vann til den 15 000 kubikkmeter store innhegningen førte til dødelighet og gjorde at Cermaq avsluttet forsøket tidlig, men selskapet har siden gjennomført et nytt forsøk etter å ha gjort justeringer av systemet.

Forbedret fôrkonvertering

- Vi har hatt eksepsjonelle resultater med fase 2-studien, basert på modifikasjonene vi har gjort, sa en talsperson for Cermaq.

- Systemet har faktisk overgått forventningene, og vi har sett bemerkelsesverdige vekstrater i merden, sammenlignbare med eller enda bedre enn tradisjonelle merder. Fôrkonverteringsforholdet har også vist forbedringer, noe som understreker suksessen i vår prøveperiode, understreker selskapet.

Les helse saken på vår engelskspråkelige søsternettsted FishFarmingExpert.