Sjøsterk er en del av Endúr ASA, et nordisk industrikonsern for marin infrastruktur og løsninger til sjø- og landbasert oppdrettsnæring. Foto: Sjøsterk

Signerer ny fôrflåtekontrakt

Sjøsterk har nå inngått avtale med Cermaq Norway om byggingen av en ny Sjøsterk-fôrflåte. 

Publisert Sist oppdatert

- Dette er vår første kontrakt med Cermaq Norway. Vi styrket tidligere i år vår tilstedeværelse i Nord-Norge, og vi begynner nå å se fruktene av denne satsingen, sier administrerende direktør i Sjøsterk, Mons-Ove Hauge.

Alle anleggene til Cermaq ligger nord for Polarsirkelen, fra Bodø i sør til Elvevika i nord, en lokasjon på omtrent samme breddegrad som Honningsvåg. Fôrflåten som selskapet har bestilt er en Sjøsterk flåte på 20 x 40 meter med lastekapasitet på 600 tonn fôr.

- Flere av Cermaqs anlegg er på avsidesliggende og svært værutsatte lokasjoner, noe som gjør kravene til fleksibilitet og driftssikkerhet er ekstra store. Fôrflåten designes og utvikles derfor for drift i robuste og krevende omgivelser, med fokus på gode arbeidsfasiliteter, sier Hauge.

32,5 millioner kroner

Den aktuelle fôrflåten får tilhørighet ved ett av Cermaqs anlegg i Sagfjorden, Steigen/Hamarøy kommune. Kontraktsverdien er på 32,5 millioner kroner, og arbeidet starter opp umiddelbart. I mars vil flåten begynne å ta form i dokken på Stamsneset og i september er det overlevering til Cermaq.

- Vi gleder oss over det nye bekjentskapet og ser frem til det kommende samarbeidet og videre utvikling, sier Stian Simonsen, Teknisk Sjef Nordland i Cermaq Norway.