Marine Construction har levert ny fôrflåte ved navn Zevz til Cermaqs lokalitet i Alta. Foto: Cermaq/Tor Espen Olaussen.

Zevs har ankommet Alta

Cermaq Norway har fått ny fôrflåte på sin lokalitet i Alta. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Cermaqs nye flåte med navn Zevs tilhører lokalitet Storholmen i Alta, og ligger i Vargsundet.

Kommunikasjonssjef Astrid Aam i Cermaq Norway sier de nylig har fått på plass en stor fôrflåte på deres lokalitet Storholmen i Alta. Foto: Cermaq.

Kommunikasjonssjef Astrid Aam i Cermaq opplyser til Kyst.no at den nye flåten erstatter en eldre flåte som lå der fra før. Flåten er av typen FarmBase 630 og er laget i betong.

- Den har 8 fôrsiloer, med kapasitet til 400 tonn. I tillegg har den en lagringskapasitet på 230 tonn, forteller hun. 

På lokaliteten Storholmen jobber det totalt tre personer på hvert skift, og Aam opplyser at lokaliteten har cirka 1,6 millioner fisk. 0-åringen er cirka 700 gram og 1-åringen er rundt to kilo. 

Plass å boltre seg på

Flåten har 3 etasjer over dekksplan, og leverandør Marine Constructions opplyser at alt er 100% bygget på norsk jord så langt det lar seg gjøre. De har hatt et godt samarbeid med flinke norske underleverandører som har levert både stort og smått i bl. annet Moldskred, Ulstein Betong Marine, Tussa elektriske, Rørlegger Are Fiskaa, Nogva og Akvagroup. 

De påpeker at flåten har et romslig driftsareal med god plass for alt nødvendig utstyr og mer til. Flåten har 7 lugarer med egne bad som har både toalett og dusj.