
Grieg Seafood selger sine virksomheter i Finnmark og Canada til Cermaq
Fremover vil Grieg Seafood utvikle selskapet basert på oppdrettsregionen i Rogaland.
Grieg Seafood har signert en avtale med Cermaq om å selge sine virksomheter i Finnmark og Canada for 10,2 milliarder kroner på kontant og gjeldfri basis. Avtalen inkluderer oppdrettsregionene Grieg Seafood Finnmark samt Grieg Seafood Newfoundland og Grieg Seafood British Columbia i Canada.
Det kommer frem i pressemeldinger fra de to selskapene torsdag.
Fremover vil Grieg Seafood utvikle selskapet basert på oppdrettsregionen Rogaland.

– Denne transaksjonen vil ruste både Grieg Seafood og regionene for fremtiden. Den gir oss mulighet til å konsentrere fokus og ressurser i Rogaland. Målet vårt er å fortsette å være en sterk aktør i utviklingen av bærekraftig havbruk i Norge, sier Nina Willumsen Grieg, konsernsjef i Grieg Seafood ASA.
De mener Cermaq er godt posisjonert til å ta virksomhetene i Finnmark, Newfoundland og British Columbia videre.
– Cermaq deler våre verdier om å drive oppdrett med lavest mulig miljøavtrykk og best mulig fiskevelferd, samt å respektere og bidra til lokalsamfunnene rundt anleggene. Jeg er trygg på at regionene er i de beste hender og at de vil fortsette å skape lokale verdier langt inn i fremtiden, uttaler Willumsen Grieg.
– Store verdier har blitt skapt i selskapet over mange år. Jeg vil oppriktig takke alle ansatte for deres dedikasjon til Grieg Seafood, avslutter hun.
Vanlige kjøpsbetingelser, som godkjennelse av relevante konkurransemyndigheter, må oppfylles før transaksjonen gjennomføres.
I Rogaland har Grieg Seafood mål om å slakte 30 000 tonn i 2025.
– Vi har dyp respekt for Grieg Seafood og deres langvarige arv. Med dedikerte ansatte og virksomhet i flere regioner der Cermaq opererer i dag, mener vi at selskapene er en utmerket match med et felles mål om bærekraftig og innovativ drift. Vi er veldig beæret over å få muligheten til å fortsette driften som Grieg-familien startet for over 30 år siden, sier konsernsjef i Cermaq Group, Steven Rafferty.

Om Grieg Seafood Finnmark:
Har oppdrettsanlegg i Alta, Loppa, Nordkapp og Hammerfest i Finnmark.
Har et smoltanlegg i Lebesby, et slakteri og kontor i Alta og eier 50 prosent av et smoltanlegg i Hasvik
309 ansatte jobber for Grieg Seafood Finnmark
Regionen har mål om å slakte 32,000 tonn laks i 2025
Om Grieg Seafood Newfoundland:
Regionen er under oppbygging. I dag har den 14 lisenser i Placentia Bay
Selskapet har et smoltanlegg og kontor i Marystown
110 ansatte jobber for Grieg Seafood Newfoundland
Regionen har mål om å slakte 10,000 tonn laks i 2025
Om Grieg Seafood British Columbia:
Har 11 anlegg på Øst og Vestkysten av Vancouver Island
Har et smoltanlegg i Gold River og kontor i Campbell River
126 ansatte jobber for Grieg Seafood British Columbia
Regionen har mål om å slakte 12,000 tonn laks i 2025