Grieg Seafood Rogaland sin lokalitet Teistholmen.

Grieg Seafood selger sine virksomheter i Finnmark og Canada til Cermaq

Fremover vil Grieg Seafood utvikle selskapet basert på oppdrettsregionen i Rogaland. 

Publisert Sist oppdatert

Grieg Seafood har signert en avtale med Cermaq om å selge sine virksomheter i Finnmark og Canada for 10,2 milliarder kroner på kontant og gjeldfri basis. Avtalen inkluderer oppdrettsregionene Grieg Seafood Finnmark samt Grieg Seafood Newfoundland og Grieg Seafood British Columbia i Canada. 

Det kommer frem i pressemeldinger fra de to selskapene torsdag.

Fremover vil Grieg Seafood utvikle selskapet basert på oppdrettsregionen Rogaland.

Nina Willumsen Grieg sier det har blitt skapt store verdier i selskapet over mange år.

– Denne transaksjonen vil ruste både Grieg Seafood og regionene for fremtiden. Den gir oss mulighet til å konsentrere fokus og ressurser i Rogaland. Målet vårt er å fortsette å være en sterk aktør i utviklingen av bærekraftig havbruk i Norge, sier Nina Willumsen Grieg, konsernsjef i Grieg Seafood ASA.

De mener Cermaq er godt posisjonert til å ta virksomhetene i Finnmark, Newfoundland og British Columbia videre.

– Cermaq deler våre verdier om å drive oppdrett med lavest mulig miljøavtrykk og best mulig fiskevelferd, samt å respektere og bidra til lokalsamfunnene rundt anleggene. Jeg er trygg på at regionene er i de beste hender og at de vil fortsette å skape lokale verdier langt inn i fremtiden, uttaler Willumsen Grieg.

– Store verdier har blitt skapt i selskapet over mange år. Jeg vil oppriktig takke alle ansatte for deres dedikasjon til Grieg Seafood, avslutter hun.

Vanlige kjøpsbetingelser, som godkjennelse av relevante konkurransemyndigheter, må oppfylles før transaksjonen gjennomføres.

I Rogaland har Grieg Seafood mål om å slakte 30 000 tonn i 2025. 

– Vi har dyp respekt for Grieg Seafood og deres langvarige arv. Med dedikerte ansatte og virksomhet i flere regioner der Cermaq opererer i dag, mener vi at selskapene er en utmerket match med et felles mål om bærekraftig og innovativ drift. Vi er veldig beæret over å få muligheten til å fortsette driften som Grieg-familien startet for over 30 år siden, sier konsernsjef i Cermaq Group, Steven Rafferty.

Konsernsjef i Cermaq Group, Steven Rafferty.

Om Grieg Seafood Finnmark:

  • Har oppdrettsanlegg i Alta, Loppa, Nordkapp og Hammerfest i Finnmark. 

  • Har et smoltanlegg i Lebesby, et slakteri og kontor i Alta og eier 50 prosent av et smoltanlegg i Hasvik

  • 309 ansatte jobber for Grieg Seafood Finnmark

  • Regionen har mål om å slakte 32,000 tonn laks i 2025

Om Grieg Seafood Newfoundland:

  • Regionen er under oppbygging. I dag har den 14 lisenser i Placentia Bay

  • Selskapet har et smoltanlegg og kontor i Marystown

  • 110 ansatte jobber for Grieg Seafood Newfoundland

  • Regionen har mål om å slakte 10,000 tonn laks i 2025

Om Grieg Seafood British Columbia:

  • Har 11 anlegg på Øst og Vestkysten av Vancouver Island

  • Har et smoltanlegg i Gold River og kontor i Campbell River

  • 126 ansatte jobber for Grieg Seafood British Columbia

  • Regionen har mål om å slakte 12,000 tonn laks i 2025