Harald Takle i Cermaq mener teknologien til lukkede anlegg er enda umoden, men ønsker å utvikle dette videre for å få ned dødeligheten på fisken. Foto: Therese Soltveit
Harald Takle i Cermaq mener teknologien til lukkede anlegg er enda umoden, men ønsker å utvikle dette videre for å få ned dødeligheten på fisken. Foto: Therese Soltveit

- Teknologien for lukkede merder er umoden, men det er definitivt et stort potensial

Harald Takle mener det fremdeles er flere produksjonsutfordringer med lukkede merder. Han trekker frem høy dødelighet pga sårskader som et problem for Cermaq. 

Publisert

Cermaq produserer 830 millioner laksemåltider i året i Norge, Chile og Canada, og driver produksjon i Nordland og Finnmark, fra Bodø i sør til Havøysund i nord.

Utfordringer og erfaringer 

Harald Takle, leder for innovasjon og utvikling i Cermaq Global snakket under konferansen «Ny havbruksteknologi – lukket produksjon i sjø og havbruk til havs» om lukkede anlegg og vekstmulighetene for næringen, men også mye om problemene de har møtt på og utfordringene de ser ved å ta i bruk lukkede anlegg sett mot tradisjonell merddrift. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP