Komplett ventemerdanlegg i betong. Servicekai med kjeller ytterst.

Leverer nytt ventemerdsystem til Cermaq

Marina Solutions nærmer seg sluttfasen av installasjonen av sitt nye ventemerdsystem for Cermaq i Hammerfest.

Publisert Sist oppdatert

– Marina Solutions er stolte av å annonsere innspurten av installeringen av vårt ventemerdsystem for Cermaq i Hammerfest. Dette markerer en stor milepæl for oss og representerer en helt ny løsning innen oppdrettsnæringen, sier daglig leder Torgeir Iversen i Marina Solutions i en pressemelding.

Marina Solutions har videreutviklet en patentert bryggeløsning til å bli et helhetlig system av ventemerder. Den nye løsningen i betong skal sikre at anlegget er trygt for arbeiderne, båtene, og gir optimal komfort for fisken.

Velferd og arbeidsforhold i fokus

Ved å bruke Marina Solutions betongbaserte ventemerdsystem, ligger burene stabilt og tungt i sjøen. I kombinasjon med en enorm bølgedemper, gjør dette at fisken holder seg frisk og stressfri ifølge selskapet.

Elementene som danner merdene, har en midtgående renne for fiskerør og kabler. 

– Det skal frigjø betydelig dekksplass og øker effektiviteten. Med rekkverk solid forankret i betongdekket i tillegg til stødighet, gir dette et trygt og praktisk arbeidssted for alle ansatte. Fokus på stabilitet og vedlikeholdsfri drift har vært sentrale elementer i designet, skriver de.

Patentert bryggeløsning inngår i helhetlig ventemerdsystem

Robusthet

Prosjektlederne Henriette Aag og Karl Ullrich.

Marina Solutions' servicekai og bølgedemper med kjeller er utviklet for å tåle store belastninger, og kan utnyttes til å plassere utstyr både over og under dekk. Cermaq har blant annet valgt å utstyre sin med tre bad, garderobe, kjøkken, og et kontrollrom med utsikt over hele anlegget.

Store båter kan også legge seg til ved flytekaien. Løsningen til Cermaq er prosjektert for en brønnbåt med lengde på 112 meter og dypgang på over 8 meter, noe som forteller litt om systemets kapasitet og robusthet.

Satsing på havbruksnæringen

– Dette prosjektet har vært en viktig del av vår satsing på havbruksnæringen. Prosjektets kompleksitet har krevd mye av hele organisasjonen i Marina Solutions. Innovasjon betyr at vi trenger fremoverlente, løsningsorienterte og utholdende ansatte. 

– Prosjektlederne Karl Ullrich og Henriette Aag har hatt en sentral rolle i oppfølging og gjennomføring, og vi er stolte av innsatsen fra hele teamet, avslutter daglig leder Torgeir Iversen.

Daglig leder Torgeir Iversen står på servicekaia