Ceselia Høyvik Rokne er glad for å starte i sin nye jobb på Fish Pool. Foto: Therese Soltveit.

Nyansatt og klar for trading på laksebørsen

Nyutdannede Ceselia Høyvik Rokne fra Bergen danket ut 78 andre jobbsøkere, og hadde sin første arbeidsdag i Fish Pool denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ceselia Høyvik Rokne var en av 79 kandidater som søkte på Fish Pool jobben, og gikk seirende ut. Hun har nå en 100 % fast stilling som "junior exchange broker" på det bergensbaserte laksebørs-selskapet.

24-åringen er nå blitt det femte medlemmet av Fish Pool-teamet, som består av Søren Martens, administrerende direktør, Simen Thorbeck, head of trading, Piotr C. Wingaard, exchange broker og Vibeke Juriks, business developer.

Da kyst.no besøkte bedriften var Rokne nylig startet i jobben, og hadde funnet rytmen i hvordan laksebørs-selskapet opererer.

- Fish Pool er et spennende og aktivt selskap med en viktig funksjon i havbruksnæringen. Her får jeg muligheten til å kunne kombinere sosiale egenskaper med tverrfaglig forståelse av næringen, sier Rokne.

- Har mye energi og bein i nesa

Administrerende direktør Søren Martens i Fish Pool er glad for å få Ceselia som ansatt, og beskriver henne som en stor ressurs for dem. Foto: Therese Soltveit.

Administrerende direktør Søren Martens sier hun vil gå inn på trading bordet hos dem å ha mye direktekontakt med kunder i Norge og Europa.

- Hun vil de første ukene reise mye rundt og hilse på aktører og ble enda bedre kjent med næringen enn hun allerede er, opplyser han. 

Hun har en bachelor i fiskeri- og havbruksvitenskap fra Norges Fiskerihøgskole, UiT – Norges Arktiske Universitet i Tromsø, og Martens mener bakgrunnen hennes fra Tromsø passer godt inn hos dem og med aktørene i næringen.

- I tillegg ble vi imponert over hva hun fikk til under Håp i Havet som styreleder, og hvordan hun sto støtt gjennom stormen som var med Bård Tufte Johansen og den svært brede mediedekningen det fikk. Ceselia er positiv, har mye energi og bein i nesa og vi ser en stor ressurs for teamet vårt i henne, legger han til.

Høyvik Rokne sier at årsaken til at hun valgte å utdanne seg innen dette yrket var interessen for hav og handel som alltid har vært tilstede.

- Med oppvekst i en familiebedrift med restaurantdrift har mat og matproduksjon også vært viktig og sentralt for meg. Med det studiet fikk jeg kunnskaper om alt dette i en større og viktigere skala.

Vil stige i gradene

Hennes mål og ambisjoner er å bli en troverdig og tillitsfull megler både i forhold til kunder og kollegaer, og gjøre flere bevisst på bruken og nytten av produktet til Fish Pool.

- I løpet av det første året ønsker jeg også å jobbe mot å bli «exchange broker», sier hun med et smil.

For å være en god laks- og børstrader mener Søren Martens det er viktig å være troverdig og faglig sterk for å jobbe med så store og viktige beslutninger som kontrakter er for kundene deres.

- For å få til det er det viktig å være sosialt god og skape gode langsiktige relasjoner. I tillegg er det viktig å være analytisk for å få med seg effekten av endringer i markedet og for å ha gode samtaler med personer som kjenner og har fulgt markedet godt i mange år, legger han til.

  • Høyvik Roknes har en tverrfaglig bachelor med fordypning i sjømatvitenskap hvor kvalitetssikring av fisk og sjømat stod sentralt.
  • Utdanningen innebar andre fag som sjømatproduksjon, generell og marin bioteknologi, mikrobiologi, fiskerikjemi, matematikk for økonomer, statistikk, økonomi, havbruk og markedsføring.
  • Hun gjennomførte også et praksisopphold hos Lerøy Aurora som prosjektassistent på deres visningssenter.

Les også: Laksebørs satt ny kontraktsrekord – vil vokse mer i 2017

Ceselia Høyvik Rokne ble nylig en del av Fish Pool-teamet. Her sammen med administrerende direktør Søren Martens t.v, Piotr C. Wingaard, og Simen Thorbeck på deres kontorer på Fantoft i Bergen. (Vibeke Juriks, som jobber som business developer, var ikke tilstede da bildet ble tatt) Foto: Therese Soltveit.