Administrerende direktør i Pharmaq, Morten Nordstad.. Foto: Pharmaq
Administrerende direktør i Pharmaq, Morten Nordstad.. Foto: Pharmaq

Pharmaq jobber med saken

Selv om farmasi-selskapet Pharmaq utvikler vaksiner for en rekke arter, utgjør laksen fremdeles nærmere 80 prosent av konsernets omsetning. Drømmen er en effektiv vaksine mot lus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har jobbet mye med utvikling av vaksine for pangasius. Denne vil blir godkjent iløpet av høsten. Videre har vi en god utvikling i middelhavsregionen på seabass og seabream, og så gjør vi mye spennende på tilapia i både Honduras og Costa Rica, forteller administrerende direktør Morten Norstad til kyst.no. Han understreker at laksen er og blir den aller viktigste arten selskapet jobber med. Og det er fortsatt mye ugjort, skal vi tro Morten Nordstad.

- Vi har fokus på lus, selvsagt. Som alle andre. På dette området jobber vi med flere strategier, både vaksine og legemidler. Dessuten er vi en av få som har fokus på å utvikle vaksiner for rognkjeks som også blir syk, sier Pharmaq-sjefen.

Anstrengt i Chile

Selskapet leverte i fjor et regnskap som viser en omsetningsvekst på 50 millioner kroner, mens driftsresultatet gjorde et dropp på halvannen million kroner. Dette skyldes en svak utvikling i Chile, men når er den snudd.

pharmaq
pharmaq

- Vi hadde en stor utfordring i Chile i fjor, men på tampen av fjoråret lanserte vi vår nye levende SRS-vaksine. Salget av denne har gått veldig bra i år, slik at resultatet fra virksomheten der blir bedre i år enn i fjor, mener Nordstad.

Han er fornøyd med 2015, og fornøyd med selskapet sin posisjon.

- Situasjonen i Norge er stabil, vi har gode produkter, og vi jobber jevnt og trutt med nye produkter og løsninger. Vi har gjennom årene investert mye i en ny, god PD-vaksine, og det er synd at norsk oppdrettsnæring ikke får benyttet denne, sier Nordstad til kyst.no