Et medlem av Chiles etterforskningspoliti med noe av den stjålne laksen.

Tre personer tatt etter lakseran

Chilensk politi har gjort arrestasjoner og beslaglagt våpen etter et væpnet raid i en chilensk havn. 

Publisert Sist oppdatert

Tre personer er blitt arrestert av politiet, som for tiden etterforsker et væpnet ran av to containere med frossen laks til en verdi av 600 millioner chilenske pesos (ca. 6,5 millioner kroner) fra et lager ved havnen i San Antonio, i regionen Valparaíso i Chile.

Ranerne stjal totalt 76 paller med laksefileter.

Våpen, ammunisjon og laks

Etterforskningsskritt og analyser gjort av det chilenske etterforskningspolitiet (PDI) førte til en arrestasjon i området San Felipe, der de pågrep en mottaker av den stjålne laksen. Vedkommende hadde 54 esker med laks i sin besittelse. 

Tjenestemennene gjennomsøkte også to hjem i Cerro el Carmen i kommunen San Antonio, hvor to personer, far og sønn, ble pågrepet, og våpen, ammunisjon og fisk knyttet til forbrytelsen ble beslaglagt.

Etter avhør av de pågrepne, besøkte etterforskerne et lagerlokale i Casablanca, hvor to containere med paller av laks ble funnet. De pågrepnes plan var å selge denne laksen i påsken, og hver container er estimert til ca. 300 millioner chilenske pesos.

De to mennene som ble arrestert i San Antonio ble varetektsfengslet, mens personen som ble pågrepet i San Felipe, ble satt under overvåking i påvente av innkalling til det chilenske politiet.

PDI har opplyst at ranet fant sted den 20. mars, hvor en gruppe på minst 10 væpnede personer om bord i fire lastebiler gikk inn i et kjølelager og overmannet rundt 15 arbeidere som de holdt fanget på et kontor, mens de lastet rundt 76 paller med laks med seg.