Óscar Garay. Foto: Loreto Appel.

- Chile kan produsere en million tonn laks årlig

Gitt at de rette havbruks-reguleringenen trer i kraft i Chile, vil de kunne produsere en million tonn laks i året, ifølge havbruksleder Óscar Garay fra Salmones Magallanes.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Garay har også tidligere uttalt at hans selskap vil øke produksjonen fra 17 000 til 21 000 tonn i år (en økning på 23,5%) og la til at de nye statlige reguleringene bare gir en kortsiktig løsning som kan komplisere og gjøre havbruksdriften dyrere.

- Det er en langsiktig plan, men en klar strategi mangler, bemerker han.

Garay, som også er visepresident i "Magellan Producers Association", er klar på at man må redusere smitterisikoen og få anleggene lenger fra hverandre.  Han mener også at en eventuell innføring av en lands-MTB på 650 000 tonn, overstyrer de viktige diskusjonene fremover.

- Jeg tror ikke utfordringene ligger i hvor mye vi kan produsere, men heller hvordan vi produserer laksen. Hvis ting blir gjort galt, vil 300 000 tonn i året generere fiskehelse-utfordringer, men hvis de blir kontrollert, kan vi lett produsere en million tonn årlig i Chile, sier han.

- På en annen side, fra et kommersielt synspunkt, er en eksplosiv vekst skadelig når prisene er på vei ned, men det er en annen problemstilling, konkluderer Garay.