En av Norcod sine lokaliteter.

Norcod utvider produksjonskapasiteten med en ny lokalitet i Nordland

Den børsnoterte torskeoppdretteren Norcod har fått tillatelse til å etablere et nytt produksjonsanlegg i Nesna, med en maksimalt tillatt biomasse på 3600 tonn.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er svært takknemlige for den varme mottakelsen vi har fått av Nesna kommune, og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet. Vanndybden, vanntemperaturen og strømforholdene gjør etter vår mening Labukta ideelt egnet for torskeoppdrett. Jeg har absolutt tro på at fisken vår vil trives her, forteller administrerende direktør for Norcod, Christian Riber.

Administrerende direktør Christian Riber er glad for å få på plass enda en torskelokalitet, denne gang i Nordland.

Ordfører i Nesna, Hanne Davidsen, legger til:

- Norcod er ekstremt viktige for Nesna, og som ordfører gleder det meg at de har fått klarsignal til å gå i gang med torskeoppdrett hos oss. Vi ønsker dem masse lykke til og håper å kunne videreføre det fruktbare samarbeidet, sier hun.

- Spennende prosess

Det nye anlegget vil bli utstyrt med toppmoderne akvakulturteknologi og skal etter planen settes i drift i første halvdel av 2023.

- Å etablere et nytt anlegg er alltid en spennende prosess – særlig med engasjementet vårt for å tilby en sunn proteinkilde til et ivrig marked, sier Riber.

Med Labukta har Norcod nå til sammen fem torskeoppdrettsanlegg langs norskekysten, og omfatter 19 tillatelser for totalt 13 920 tonn maksimalt tillatt biomasse.

Selskapet fullførte nylig sin første fulle produksjonssyklus og skal etter planen høste andre syklus i tredje kvartal i år. I tillegg har sjøfasen for selskapets tredje syklus oppdrettstorsk allerede startet.

Norcod:

  • Kjernevirksomheten til Norcod AS er kommersielt oppdrett av torsk, men selskapet er gjennom eier- og partnerskap involvert i hele verdikjeden.
  • Norcods oppdrettsanlegg ligger i Midt- og Nord-Norge, der forholdene er ideelle for torsk.
  • Norcod er notert på børsen Euronext Growth i Oslo.