Nofitech Holding AS har kjøpt CM Aqua Technologies APS i Danmark (bildet) og Ratz Aqua & Polymer Technik Gmbh, inkludert datterselskapet Hex Filter Gmbh i fra Tyskland.

Nofitech kjøper to andre utstyrsleverandører

Nofitech Holding AS har kjøpt to andre leverandører av vannbehandlingsutstyr fra hhv Danmark og Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De to selskapene er hhv CM Aqua Technologies APS i Danmark og Ratz Aqua & Polymer Technik Gmbh, inkludert datterselskapet Hex Filter Gmbh i fra Tyskland.

I en pressemelding fra Nofitech opplyses det at en del av transaksjonen betales av aksjer i Nofitech Holding AS, slik at de fire eierne av CM og Ratz blir aksjonærer i Nofitech Holding AS.

Tross oppkjøpet vil selskapene fortsatt operere uavhengig og CM/Ratz vil fortsette å betjene andre RAS-leverandører enn bare Nofitech.

Samarbeidet lenge

Filtermoduler klare for levering utenfor fabrikken til Ratz Aqua & Polymer Technik ved Remscheid, nær Düsseldorf i Tyskland. Foto: Nofitech

CM Aqua og Ratz har samarbeidet i flere år med produksjon på Ratz-fabrikken i Remscheid, nær Düsseldorf i Tyskland. Hovedproduktene til RAS-anlegg er HEX-trommelfiltre, GALAXY-proteinskimmere, Oxywise oksygengeneratorer og AL2-beltefiltre for slamsystemer. CM Aqua, som ligger i Farum, Danmark, håndterer salg, service og support med tekniske team i Danmark og Ukraina.

CM og Ratz har levert mer enn 600 HEX-filtre til RAS-anlegg, akvarier og bassenger rundt om i verden, i tillegg til utstyr til avlusningslektere og vannbehandlingssystemer til brønnbåter.

Gir tilgang til kompetanse

De to administrerende direktørene i hhv. CM Aqua og Ratz; Kurt Carlsen og Andre Pechura sier i pressemeldingen at de er strålende fornøyd med denne fusjonen. Den vil etter deres mening gi CM og Ratz økonomisk styrke til å ta på seg enda større prosjekter globalt, og tilgang til Nofitechs FoU-kompetanse.

Nofitechs ModulRAS-anlegg er designet for bruk i både sjøvann og ferskvann og har HEX-filtre installert i alle enheter.

- Jeg ser frem til å samarbeide tettere med de nye søsterselskapene og sammen forbedre produktutvalget til å omfatte andre kostnadseffektive løsninger og forhåndsproduserte modulære seksjoner, sier Robert Hundstad som er administrerende direktør i Nofitech.

Også Asbjørn Reinkind, som er styreleder i Nofitech Holding, ser store muligheter i oppkjøpet.

- CM og Ratz markedsfører og selger produktene sine til flere andre arter enn bare laks, og dette bør åpne for ytterligere muligheter for Nofitechs ModulRAS, sier han.

Om Nofitech Holdings AS:

Nofitech Holding AS (Norwegian Fish Farming Technologies) har base i Trondheim. De utvikler og bygger standardiserte RAS-anlegg i moduler, først og fremst for smolt og postsmolt, men også for matfiskproduksjon.

Private Equity-fondet Longship er majoritetsaksjonær i Nofitech, sammen med gründerne Geir Løvik og John Hestad, som har mer enn 30 års erfaring innen norsk oppdrettsnæring og smoltproduksjon.

Om Ratz Aqua:

Ratz Aqua & Polymer Technik GmbH har produksjonslokaler i Remscheid (nær Düsseldorf) i Tyskland og er etablert av Mario Ratz og Andre Pechura. De er eksperter på produksjon av utstyr i PEHD (polyetylen) for vannbehandling. Hovedproduktet HEX trommelfiltre, som er lett gjenkjennelig med et sekskantet filterpanel som ifølge selskapet gir mer vanngjennomstrømmingskapasitet per filterareal.

Om CM Aqua:

CM Aqua og eierne Henrik Mortensen og Kurt Carlsen har over 30 års erfaring i vannbehandling. De har jobbet tett sammen med Ratz innen produktutvikling og salgssalg.